Κλειστές την Τετάρτη (18/11) οι λαϊκές αγορές, η ΠΟΣΠΛΑ θα συμμετέχει στο αγροτικό συλλαλητήριο

6 days ago
942 Views
ΑΝΑΡΤΗΣΗ 2014-05-10 Κωστούρος στη Λαϊκή2

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ) σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ. Σ. της αποφάσισε τη συμμετοχή της στις παναγροτικές κινητοποιήσεις της Τετάρτης (18/11/2015), τόσο με την κήρυξη της 24ωρης απεργίας όσο και τη συμμετοχή του κλάδου μας στη συγκέντρωση των Αθηνών και των άλλων μεγάλων πόλεων, «συμπαραστεκόμενη στον αγώνα του συνόλου της αγροτιάς της χώρας μας ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές της υπερφορολόγησης, της λιτότητας και της ανεργίας, των επιταγών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κοινής αγροτικής πολιτικής, για τη διάλυση του παραγωγικού ιστού της χώρας μας».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ακόμη τα εξής:

Τα μέτρα ενάντια στην αγροτιά πλήττουν ευθέως τους μικρούς και μεσαίους αγρότες οδηγώντας σύντομα, με μαθηματική ακρίβεια, στη βίαιη και δραματική συρρίκνωση των απασχολούμενων στον παραγωγικό αυτό τομέα. Η αγροτική παραγωγή, άρα και η διακίνηση θα περάσει σύντομα στα χέρια λίγων εταιριών, οδηγώντας έτσι σε οριστική γιγάντωση του μεριδίου αγοράς των εμπορικών αλυσίδων σε βάρος των λαϊκών αγορών.

Δεν λησμονούμε ότι η πολιτική αυτή και η στόχευση έχει υπογραφεί επίσημα από τη χώρα μας στο Eurogroup της 4/5/2014 και ακολούθως η τότε κυβέρνηση νομοθέτησε άμεσα τον νόμο έκτρωμα για τις ScreenHunter_679 Nov. 16 14.58και παράλληλα εξήγγειλε τη φορολόγηση των αγροτών από την 1-1-2016 στο 26% μέτρο που η σημερινή κυβέρνηση έρχεται να υλοποιήσει.

Είναι σαφές ότι οι λαϊκές αγορές έχουν σήμερα το συγκριτικό πλεονέκτημα απέναντι στον ανταγωνισμό και το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στη διακίνηση των αγροτικών προϊόντων, ακριβώς εξαιτίας της ύπαρξης πολλών και μικρών παραγωγών και εμπόρων αγροτικών προϊόντων, από όπου προμηθευόμαστε τα προϊόντα που διαθέτουμε. Ο ανταγωνισμός που αναπτύσσεται μεταξύ τους μας εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή τιμή σε σχέση με την ποιότητα και μας δίνει τη δυνατότητα να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί.

Αυτό ακριβώς θα χαθεί με τη μονοπώληση της αγοράς, οι λαϊκές αγορές θα είναι ακριβότερες σε σχέση με τον ανταγωνισμό και αυτό θα σημάνει το τέλος τους. Είναι λοιπόν χρέος μας να αντισταθούμε στη πολιτική αυτή με όλη μας τη δύναμη. Ο αγώνας των αγροτών είναι και δικός μας αγώνας. Αλλά και ο αγώνας της υπόλοιπης κοινωνίας είναι δικός μας αγώνας.

Ο κλάδος των επαγγελματιών πωλητών διαθέτει θέληση και δυναμική να είναι δίπλα σε κάθε μαζικό αγώνα, κινητοποίηση, απεργία τμημάτων του ελληνικού λαού που αντιστέκονται στην λαίλαπα των μνημονίων, της εξάρτησης και της υποδούλωσης της πατρίδας μας, με τον οικονομικό πόλεμο που μας έχουν κηρύξει.
Επανειλημμένως έχουμε απευθύνει έκκληση από κοινού και με ενιαία έκφραση ο κλάδος μας να αγωνιστεί για την ανατροπή αυτών των πολιτικών.
Όμως αυτό δεν έχει καταστεί μέχρι τώρα εφικτό.

Είναι ανάγκη λοιπόν να συνειδητοποιηθεί από όλους (και η απεργία της 18/11/2015 δίνει αυτή την δυνατότητα), ότι ενωμένοι, σε κάθε ευκαιρία, πρέπει να αντιστεκόμαστε, να αγωνιζόμαστε για να νικήσουμε στο τέλος.

Comments

Comments are closed.