Καλλιεργήστε δενδρολίβανο σε γλάστρα, εύκολα και απλά!…

4 weeks ago
255 Views
15-10-2015 argolida-udroponiki kaliergia kannabis
Έντονο παρασκήνιο όπως αναφέρει η Καθημερινή κρύβεται πίσω από τις πρόσφατες επιχειρήσεις Αστυνομίας και ΣΔΟΕ για την εξάρθρωση κυκλώματος που καλλιεργούσε υδροπονική κάνναβη σε κλειστό κέντρο διασκέδασης στο Ναύπλιο και σε κτηνοτροφική μονάδα στη Φθιώτιδα. Μάλιστα, η ασυνεννοησία και ο ανταγωνισμός που αναπτύχθηκαν μεταξύ συναρμόδιων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., λίγο έλειψε να τινάξουν στον αέρα την έρευνα. Οι χειρισμοί στην υπόθεση απασχόλησαν το Αρχηγείο της Αστυνομίας, ενώ υπήρξαν ισχυροί τριγμοί μεταξύ της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και των αστυνομικών υπηρεσιών του Ναυπλίου που ενεπλάκησαν στην έρευνα. Η υπόθεση αφορά τη δράση σπείρας που είχε υπό τον έλεγχό της τουλάχιστον δύο φυτείες χασίς…

Αστυνομίας και ΣΔΟΕ σε εντονη κόντρα για της έρευνες και την κάνναβη.

User Rating: 4.45 ( 1 votes)

Έντονο παρασκήνιο όπως αναφέρει η Καθημερινή κρύβεται πίσω από τις πρόσφατες επιχειρήσεις Αστυνομίας και ΣΔΟΕ για την εξάρθρωση κυκλώματος που καλλιεργούσε υδροπονική κάνναβη σε κλειστό κέντρο διασκέδασης στο Ναύπλιο και σε κτηνοτροφική μονάδα στη Φθιώτιδα.
Μάλιστα, η ασυνεννοησία και ο ανταγωνισμός που αναπτύχθηκαν μεταξύ συναρμόδιων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., λίγο έλειψε να τινάξουν στον αέρα την έρευνα. Οι χειρισμοί στην υπόθεση απασχόλησαν το Αρχηγείο της Αστυνομίας, ενώ υπήρξαν ισχυροί τριγμοί μεταξύ της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και των αστυνομικών υπηρεσιών του Ναυπλίου που ενεπλάκησαν στην έρευνα.

Η υπόθεση αφορά τη δράση σπείρας που είχε υπό τον έλεγχό της τουλάχιστον δύο φυτείες χασίς υδροπονικής καλλιέργειας, η πρώτη σε αποθήκη στο Ναύπλιο και η δεύτερη σε πρώην κτηνοτροφική μονάδα στο Μαρτίνο Φθιώτιδας. Η πληροφορία σχετικά με τη φυτεία στο Ναύπλιο είχε περιέλθει σε γνώση αρχικά της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής και στη συνέχεια αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου.

Το ΣΔΟΕ αντίστοιχα (το αρμόδιο τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών) διεξήγαγε παράλληλη έρευνα για τη φυτεία στο Μαρτίνο Φθιώτιδας, την οποία ήλεγχε το ίδιο κύκλωμα καλλιεργητών – διακινητών. Στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, Ασφάλεια Αττικής και ΣΔΟΕ συμφώνησαν να διεξάγουν κοινή επιχείρηση σε Αργος και Φθιώτιδα για την εξάρθρωση του κυκλώματος. Ωστόσο, ένα εικοσιτετράωρο πριν τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο, αστυνομικοί της Ασφάλειας Ναυπλίου αιφνιδίασαν τους συναδέλφους τους πραγματοποιώντας έφοδο στην αποθήκη, όπου συνέλαβαν δύο Κροάτες καλλιεργητές και εκρίζωσαν 1.224 δενδρύλλια.

Η εξέλιξη προκάλεσε ικανοποίηση στις αστυνομικές αρχές του Αργους (οργανώθηκε ειδική συνέντευξη Τύπου), αλλά έντονο εκνευρισμό στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ, όπου εδρεύει η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών. Μάλιστα, μπροστά στον κίνδυνο να διαφύγουν τη σύλληψη, αστυνομικοί από τα «κεντρικά» συνέλαβαν τρεις Ελληνες που περιγράφονται ως οι «εγκέφαλοι» του κυκλώματος, παρότι η έρευνα σε βάρος τους δεν είχε ολοκληρωθεί, ενώ και οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ έκαναν εσπευσμένα έφοδο στην παλιά κτηνοτροφική μονάδα στο Μαρτίνο. Μέσα στην εγκατάσταση συνέλαβαν δύο Κροάτες καλλιεργητές και κατέσχεσαν 1.680 δενδρύλλια, ενώ σε ταυτόχρονη επιχείρηση στη Λάρυμνα συνέλαβαν άλλους τέσσερις εμπλεκόμενους, Ελληνες και Αλβανούς.

Το θέμα απασχόλησε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ενώ την ευθύνη να συσχετίσει τις ξεχωριστές δικογραφίες που σχημάτισαν Ασφάλεια Αττικής, Τ.Α. Ναυπλίου και ΣΔΟΕ για την ίδια υπόθεση ανέλαβαν οι ανακριτικές αρχές. Πάντως, στην παλιά κτηνοτροφική μονάδα στο Μαρτίνο βρέθηκε διαβατήριο που ανήκει στον έναν από τους δύο Κροάτες που συνελήφθησαν στη φυτεία στο Ναύπλιο. Επιπλέον, στοιχεία για τον ρόλο των τριών Ελλήνων στην υπόθεση φέρονται να προκύπτουν από τηλεφωνικές συνομιλίες που καταγράφηκαν στο πλαίσιο διαδικασίας άρσης απορρήτου. Εξετάζεται, τέλος, το ενδεχόμενο η ποσότητα του χασίς που θα παρήγαν οι δύο φυτείες να διακινούνταν με φορτηγά στο εξωτερικό. Εξάλλου, ο ένας από τους εμπλεκομένους στην έρευνα φέρεται να είναι ιδιοκτήτης εταιρείας μεταφορών με έδρα τη γειτονική Βουλγαρία.

Comments

Comments are closed.