Οινοπαραγωγοί: Κάτω τα χέρια από το ελληνικό κρασί

3 days ago
259 Views
c9d33844b4c81c5db30849f33436b90e_L
«Μετά την επιβολή των “capital controls” και των απίστευτων αντιαναπτυξιακών περιορισμών που αυτή επέβαλε στον κλάδο μας, η επιβολή του φόρου στον οίνο θα δώσει τη χαριστική βολή στο ποιοτικό εμφιαλωμένο ελληνικό κρασί και θα φουντώσει ακόμα περισσότερο την παραοικονομία». Αυτό τονίζει, σε ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Ελληνικός Οίνου, με αφορμή την επιβολή του νέου φόρου των 30 λεπτών ανά φιάλη στο κρασί ως ισοδύναμο του ΦΠΑ στην ιδιωτική παιδεία.
Ο Σύνδεσμος σημειώνει πως «μεγάλη και ιδιαίτερα δυσάρεστη ήταν η έκπληξή μας ακούγοντας τη συνέντευξη Τύπου του υπουργού Οικομικών κ. Ε. Τσακαλώτου ο οποίος προανήγγειλε την εισαγωγή του νέου φόρου»
(σ.σ.: εμπεριέχεται πλέον στο νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ «Επείγουσες ρυθμίσεις για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων», που κατατέθηκε αργά τα μεσάνυχτα στη Βουλή).Εάν η Ελλάδα προχωρήσει στη θεσμοθέτηση του φόρου αυτού, τονίζει ο ΣΕΟ, θα αποτελέσει την πρώτη παραγωγική χώρα της ΕΕ που θα έχει επιβάλει αντίστοιχο φόρο στο κρασί.
Καλεί, δε, τον «τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να μεριμνήσει άμεσα ώστε να μην θεσμοθετηθεί ο τελείως παράλογος φόρος αυτός» και όλους τους αμπελουργούς, οινοπαραγωγούς και οινόφιλους καταναλωτές να δηλώσουν την υποστήριξή τους στο δίκαιο αίτημά μας.

Comments

Comments are closed.