Αυτό είναι το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων

4 months ago
1051 Views
megali
Τι προβλέπεται για ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, περιφερειακά αεροδρόμια, ΔΕΣΦΑ. Όλοι οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης Σε έσοδα ύψους 3,5 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων προσβλέπει για το επόμενο έτος 2016 η κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε σε εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας. Όπως τόνισε, η κυβέρνηση στοχεύει να αντλήσει έσοδα έως 3,5 δισ. ευρώ το 2016 από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, στο οποίο περιλαμβάνονται και τα δύο μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας. "Ένας σημαντικός αριθμός αποκρατικοποιήσεων αναμένεται να ολοκληρωθεί πολύ γρήγορα και δη εντός των ερχόμενων έξι μηνών", τονίζει ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, σπεύδοντας…

Όλο το χρονοδιάγραμμα για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Τον οδικό χάρτη αποκαλύπτει ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας. Στα 3,5 δισ. ο στόχος για τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις το 2016.

User Rating: 3.5 ( 1 votes)

Τι προβλέπεται για ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, περιφερειακά αεροδρόμια, ΔΕΣΦΑ. Όλοι οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης

Σε έσοδα ύψους 3,5 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων προσβλέπει για το επόμενο έτος 2016 η κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε σε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας.

Όπως τόνισε, η κυβέρνηση στοχεύει να αντλήσει έσοδα έως 3,5 δισ. ευρώ το 2016 από το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, στο οποίο περιλαμβάνονται και τα δύο μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας.

“Ένας σημαντικός αριθμός αποκρατικοποιήσεων αναμένεται να ολοκληρωθεί πολύ γρήγορα και δη εντός των ερχόμενων έξι μηνών”, τονίζει ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, σπεύδοντας μάλιστα να επισημάνει πως “δεν είναι αισιόδοξος, είμαι απλά ρεαλιστής”.

ΟΛΠ

Παρουσιάζοντας το πλήρες χρονοδιάγραμμα και τους στόχους του προγράμματος, ο κ. Πιτσιόρλας τόνισε πως συγκεκριμένα projects, όπως η πώληση του 67% του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, τα οποία συμπεριλήφθηκαν στις εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στην τελευταία συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές, είναι δεσμευτικά.

Μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου, το αργότερο, η APM Terminals του δανέζικου ομίλου Moeller – Maersk, η κινεζική Cosco και η ICTS (International Container Terminal Services) από τις Φιλιππίνες θα καταθέσουν τις δεσμευτικές τους προσφορές για τον ΟΛΠ, με στόχο η μεταβίβαση να έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του 2016, εξήγησε ο κ. Πιτσιόρλας, για να προσθέσει πως η υψηλότερη προσφορά θα είναι και εκείνη που θα επικρατήσει.

ΟΛΘ

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, οι δεσμευτικές προσφορές για τον ΟΛΘ θα πρέπει να κατατεθούν τον Μάρτιο του 2016 με στόχο η μεταβίβαση να έχει ολοκληρωθεί έως τα μέσα του επόμενου έτους.

ΤΡΑΙΝΟΣΕ – Rosco

Κατά τον κ. Πιτσιόρλα, οι δεσμευτικές προσφορές για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τη Rosco θα πρέπει να κατατεθούν τον Ιανουάριο του 2016, με στόχο η μεταβίβαση να έχει ολοκληρωθεί έως τα μέσα του επόμενου έτους.

Οι Siemens και Alstom έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη Rosco, ενώ ρουμανική κοινοπραξία υπό την Feroviar Roman και η αμερικανική Watco Cos αναμένεται να καταθέσουν προσφορές για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

Κατά τον κ. Πιτσιόρλα, η κυβέρνηση θα υπογράψει τη σύμβαση για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας με τον προτιμητέο επενδυτή, τη γερμανική Fraport, τον Δεκέμβριο του 2015, με στόχο η μεταβίβαση να έχει ολοκληρωθεί πριν το καλοκαίρι του 2016 και δη πριν την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου.

ΔΕΣΦΑ

Η πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ στην αζερική Socar θα έχει ολοκληρωθεί στις αρχές του 2016, το αργότερο, εξήγησε, στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ.

Ταυτόχρονα οι Αζέροι θα πουλήσουν αυτόματα το 16% από το 66% του ΔΕΣΦΑ που θα αποκτήσουν, με τον κ. Πιτσιόρλα να δηλώνει πως υπάρχουν ήδη υποψήφιοι αγοραστές.

Στείλε μήνυμα
1
Πληκτρολογήστε το μήνυμά σας ..

Start