Τι γίνεται με όσους πλήρωναν δόσεις στην Ηλεκτρονική Αθηνών;

Apr 15, 2016
451 Views
93340b4849133d4e36f5bfe93b0565bf_L

Από χθες πλέον και επίσημα η Ηλεκτρονική Αθηνών κηρύσσει πτώχευση και παύει να λειτουργεί  Η ανακοίνωση από την εταιρεία αναφέρει κάτι που ίσως πολλούς ενδιαφέρει. Τι θα γίνει με όσους πλήρωναν δόσεις;

Το λουκέτο στην Ηλεκτρονική και στα καταστήματά της, εκτός από το γεγονός ότι οδηγεί στην ανεργία 450 εργαζομένους, δημιουργεί και ορισμένα ερωτήματα στους καταναλωτές που την επέλεγαν για τις αγορές τους.

Καταρχήν τι θα γίνει με τις δόσεις που πληρώνουν όσοι έχουν αγοράσει από το ηλεκτρονικό κατάστημα (έπαψε να λειτουργεί επίσης) ή κάποιο κατάστημα της εταιρείας.

Η απάντηση είναι ότι οι δόσεις συνεχίζουν να πληρώνονται κανονικά, καθώς η αγορά των προϊόντων γινόταν μέσω πιστωτικής κάρτας ή μέσω έκδοσης καταναλωτικού δανείου (σε λίγες περιπτώσεις). Δηλαδή οι άτοκες δόσεις που έδινε η Ηλεκτρονική δεν χρηματοδοτούνταν από την ίδια, αλλά από την τράπεζα. Οπότε η οφειλή συνεχίζει να υφίσταται.

Σε κάθε περίπτωση, σε τέτοιες ραγδαίες εξελίξεις, δημιουργούνται ορισμένα απόνερα. Δηλαδή τι θα γίνει με όσους για παράδειγμα αγόρασαν χθες μία τηλεόραση ή ένα ψυγείο σε δόσεις με κάρτα ή με μετρητά και δεν το έχουν παραλάβει ακόμη; Μπορεί να βρεθούν να πληρώνουν δόσεις για ένα προϊόν που δεν έχουν παραλάβει

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Menu Title