Εκρηξη βίας στην Ειδομένη: Χημικά και πλαστικές σφαίρες από τους Σκοπιανούς αστυνομικούς

Apr 10, 2016
500 Views

Εκτός ελέγχου: Μετανάστες προσπάθησαν να ρίξουν τον φράχτη

Εκρηξη βίας σήμερα το πρωί στην Ειδομένη. Η κατάσταση εδώ και λίγη ώρα έχει βγει εκτός ελέγχου με σοβαρά επεισόδια μεταξύ μεταναστών και Σκοπιανών αστυνομικών.eidomeni6

Τα επεισόδια εκτυλίσσονται στη σιδηροδρομική γραμμή με τους αστυνομικούς της ΠΓΔΜ να κάνουν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, και τους πρόσφυγες να πετούν πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα. Οι Σκοπιανοί χρησιμοποίησαν και σφαίρες από καουτσούκ, και όλα αυτά σε ελληνικό έδαφος.

Οι εικόνες προκαλούν σοκ με μικρά παιδιά να βρίσκονται στο έδαφος, «πνιγμένα» από τα δακρυγόνα.

Το μικρό κορίτσι δεν μπορεί να αναπνεύσει από τα χημικάeidomeni7
Ολα ξεκίνησαν όταν το πρωί εκατοντάδες πρόσφυγες άρχισαν να συγκεντρώνονται στη σιδηροδρομική γραμμή, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ.

Η ένταση άρχισε γύρω στις 11.30 το πρωί, όταν πενταμελής αντιπροσωπεία τους κινήθηκε προς τον φράκτη, στην πλευρά της ΠΓΔΜ και επιχείρησε να διαπραγματευτεί με τις αστυνομικές αρχές της γειτονικής χώρας, προκειμένου να τους επιτραπεί να περάσουν τα σύνορα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

ÐÑÏÓÖÕÃÅÓ-ÌÅÔÁÍÁÓÔÅÓ ÓÔÏ ËÉÌÁÍÉ ÔÏÕ ÐÅÉÑÁÉÁ (ICONPRESS/ÃÉÙÑÃÏÓ ÆÁ×ÏÓ)

ÐÑÏÓÖÕÃÅÓ-ÌÅÔÁÍÁÓÔÅÓ ÓÔÏ ËÉÌÁÍÉ ÔÏÕ ÐÅÉÑÁÉÁ (ICONPRESS/ÃÉÙÑÃÏÓ ÆÁ×ÏÓ)

Καθώς δεν υπήρξε ανταπόκριση στο αίτημα, περίπου 500 πρόσφυγες κινήθηκαν προς τον φράκτη, εξωτερικά των σιδηροδρομικών γραμμών και ακολούθησε διαμαρτυρία, ενώ από την πλευρά της αστυνομικών αρχών της ΠΓΔΜ ξεκίνησε η ρίψη δακρυγόνων.

Όπως αναφέρουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, πολλοί πρόσφυγες κατέφυγαν στα ιατρεία του καταυλισμού με αναπνευστικά προβλήματα.

Οι σφαίρες από καουτσούκeidomeni8
Υπενθυμίζεται ότι χθες μοιράστηκε από αγνώστους φυλλάδιο γραμμένο στην αραβική γλώσσα, που καλούσε τους πρόσφυγες σε μαζικό πέρασμα από τα σύνορα.

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Menu Title