Αποκάλυψη-βόμβα! Το μεγάλο φαγοπότι των “ΜΚΟ” για τους πρόσφυγες – Έτσι τρώνε τα λεφτά του κόσμου

Apr 11, 2016
418 Views
2125d80c00a74df03074db48884e22bb

Η κρίση έπιασε στον ύπνο τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους και πλέον “φυτρώνουν” σαν τα μανιτάρια αυτοαποκαλούμενες ΜΚΟ που στόχο έχουν φυσικά να εκμεταλλευτούν τον ανθρώπινο πόνο και να βάλουν χρήματα στην τσέπη! Περιοχές όπως η Λέσβος και η Ειδομένη, αλλά και πρόσφατα ο Πειραιάς έχουν γίνει στόχος επιτήδειων που σκοπός τους είναι να θησαυρίσουν με… όχημα το προσφυγικό.

Όπως αποκαλύπτει το Athens Magazine η ανεξέλεγκτη δράση εδώ και μήνες των εθελοντών έχει δημιουργήσει υποψίες για το ρόλο τους, την ώρα που οι περισσότερες από τις οργανώσεις που εμφανίζονται να εκπροσωπούν, δεν είναι καν καταγεγραμμένες στα μητρώα των ΜΚΟ, ενώ δεν έχουν κανένα νομικά κατοχυρωμένο καθεστώς.

Ποια είναι η υπόστασή τους; Όπως αναφέρει η εφημερίδα Real News, μόνο το προφίλ τους στο Facebook! Απίστευτο; Κι όμως πέρα για πέρα… ελληνικό. Μέσα από τα social media ενημερώνουν για τις… εκστρατείες τους υπέρ των προσφύγων και δέχονται χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς τα οποία ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Άλλοι, όπως η “DisasterTechLab” στήνουν κεραίες και… δορυφορικά πιάτα (η αρχή έγινε στη Λέσβο και ακολουθεί η Ειδομένη), άλλοι διοργανώνουν συνεδρίες… γιόγκα (!!!) για να συγκεντρωθούν χρήματα για τους πρόσφυγες. Μάλιστα στη Λέσβο είναι γνωστή η παρουσία της οργάνωσης “Η γιόγκα της προσφοράς”.

Άλλοι, όπως η σελίδα “Καυσόξυλα για τους πρόσφυγες” μοιράζει ξύλα στον καταυλισμό της Ειδομένης, χωρίς να αναφέρεται πουθενά από πού προέρχονται οι πόροι για την αγορά των καυσόξυλων. Άλλοι, όπως η οργάνωση της Τσινγκ Χάι, πνευματική ηγέτιδος από το Βιετνάμ που ονομάζεται “The Supreme Master Ching Hai Association” είχε στήσει στην Ειδομένη πρόχειρο ιατρείο παρέχοντας περίθαλψη στους πρόσφυγες με τα δικά της φάρμακα.

Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε, όπως αναφέρει η εφημερίδα Real News, και την κοινωνική λειτουργό από τη Βρετανία, Τζο Γουότς που με την ανάρτησή της “Βοηθήστε την Τζο να βοηθήσει τους πρόσφυγες” κατάφερε να πείσει 49 άτομα να γίνουν χορηγοί στο ταξίδι της στην Ελλάδα και μάζεψε 1640 λίρες, ενώ η ομάδα “Αυτοκίνητα της ελπίδας” από το Βούπερταλ της Γερμανίας έχει καταφέρει να χρηματοδοτηθεί με 5.834 ευρώ για να ταξιδέψει στη χώρα μας και να βοηθήσει τους πρόσφυγες. Όλα αυτά την ώρα που το κράτος απλώς παρακολουθεί και δείχνει αδύναμο να αντιμετωπίσει την κατάσταση με τις ΜΚΟ που εμφανίστηκαν από το πουθενά με αφορμή το προσφυγικό.

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Menu Title