ΣΟΚ Βίντεο-σοκ: Πολίτες συλλαμβάνουν ΛΑΘ.. πρόσφυγες στη Βουλγαρία

Apr 12, 2016
415 Views

Ένας από τους Βούλγαρους ακούγεται να λέει στους πρόσφυγες: «Όχι Βουλγαρία. Να πάτε πίσω, στην Τουρκία», ενώ δυο από τους πρόσφυγες τον κοιτούν φοβισμένοι

Ένα βίντεο κάνει τον γύρο του κόσμου και προκαλεί σοκ, καθώς προβάλλονται Βούλγαροι πολίτες να συλλαμβάνουν τρεις τρομαγμένους πρόσφυγες, δένοντας τα χέρια τους με αυτοσχέδιες χειροπέδες.

Ένας από τους Βούλγαρους ακούγεται να λέει στους πρόσφυγες: «Όχι Βουλγαρία. Να πάτε πίσω, στην Τουρκία», ενώ δυο από τους πρόσφυγες τον κοιτούν φοβισμένοι.

Το περιστατικό φαίνεται πως συνέβη στην περιοχή «Strandja», η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, ενώ το βίντεο τραβήχτηκε από το κινητό ενός από τους Βούλγαρους πολίτες.

Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της βουλγαρικής συνοριακής αστυνομίας, Αντόνιο Ανγκέλοβ, οι πρόσφυγες ήταν Αφγανοί, ενώ η σύλληψη ήταν παράνομη.

Μετά την προβολή του βίντεο από βουλγαρικά και ευρωπαϊκά μέσα, έχει ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων από Οργανώσεις υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο πρόεδρος της ΜΚΟ Επιτροπής του Ελσίνκι, Κρασιμίρ Κάνεφ σχολίασε πως: «Πρόκειται για τις πιο άγριες εικόνες συλλήψεων μεταναστών από πολίτες που έχουν μεταδοθεί στη Βουλγαρία. Αν τέτοιες πρωτοβουλίες αφεθούν χωρίς να υπάρξει αντίδραση, θα πολλαπλασιαστούν».

Από την πλευρά του, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορισόφ, κάλεσε τους πολίτες της χώρας να «μην κάνουν κατάχρηση των δικαιωμάτων τους».ImageHandler

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Menu Title