Χάος άνευ προηγουμένου στα Γιάννενα: Οι πρόσφυγες κάνουν ό,τι θέλουν

Apr 13, 2016
522 Views

Οι… παλιοί μετανάστες αρνήθηκαν να… δεχτούν τους νέους – Οι τελευταίοι, από 382 έγιναν 300, καθώς μερικοί αναχώρησαν από… μόνοι τους, μετά τη διανυκτέρευσή τους στο… δρόμο

Απίστευτες καταστάσεις, οι οποίες κάθε άλλο παρά σε οργανωμένο Κράτος παραπέμπουν, εκτυλίσσονται στην περιοχή του Κατσικά Ιωαννίνων, όπου λίγα χιλιόμετρα απόσταση από το κέντρο φιλοξενίας, βρίσκονται παρατημένοι και σε κατάσταση απόγνωσης περίπου 382 πρόσφυγες, οι οποίοι στην… πορεία έγιναν… 300, καθώς ορισμένες δεκάδες εξ αυτών… αναχώρησαν από… μόνοι προς άγνωστη κατεύθυνση, δίχως η αστυνομία να γνωρίζει το παραμικρό!

Η οδύσσεια αυτών των ανθρώπων ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης (12/4), όταν… έκαναν το λάθος (όπως αποδείχθηκε) να μπουν σε έξι λεωφορεία, προκειμένου να μεταφερθούν από την Καρβάλη Καβάλας στο κέντρο φιλοξενίας του Κουτσόχερου, στην περιοχή της Λάρισας. Όταν έφτασαν εκεί, αρνήθηκαν να κατέβουν από τα πούλμαν, καθώς έκριναν ότι οι συνθήκες δεν είναι οι ενδεδειγμένες. Μάλιστα, προχώρησαν στο συμβολικό κλείσιμο της Εθνικής οδού Λάρισας – Τρικάλων για λίγα λεπτά, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν.

Τότε αποφασίστηκε η εκ νέου μεταφορά τους στο κέντρο φιλοξενίας του Κατσικά, στα Ιωάννινα. Όταν έφτασαν εκεί τους περίμενε μία δυσάρεστη έκπληξη. Πρόσφυγες που διέμεναν ήδη στο κέντρο «φιλοξενίας», συνέστησαν… επιτροπή υποδοχής. Αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν σοβαρά επεισόδια, με συγκρούσεις και άγριο ξύλο μεταξύ τους.

Ερώτηση: Αστυνομία υπήρχε; Ναι και… όχι! Υπήρχε αστυνομική δύναμη, αλλά η επέμβασή της περιορίστηκε στο… διαχωρισμό τους, ενώ διατάχθηκε η… οπισθοχώρηση των πούλμαν. Προφανώς η ελληνική Πολιτεία και η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει… αρμοδιότητα στο κέντρο φιλοξενίας του Κατσικά Ιωαννίνων, παραδίδοντας τα… κλειδιά στους πρόσφυγες και στην… επιτροπή υποδοχής, η οποία, πάλι προφανώς, αποφασίζει για το ποιοι πρόσφυγες και πόσοι, θα διαμείνουν στην περιοχή.

Από το βράδυ της Τρίτης, οι πρόσφυγες που μεταφέρθηκαν με τα έξι πούλμαν παραμένουν… χωρίς στέγη. Πέρασαν το βράδυ στο… δρόμο, ενώ κανένας δεν τους έχει ενημερώσει για το τι μέλλει γενέσθαι. Ως εκ τούτου, περίπου 80 από αυτούς, πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Τί έκαναν; Αναχώρησαν προς άγνωστη κατεύθυνση, ενώ οι ελληνικές αρχές, που διαπίστωσαν στο… μέτρημα ότι τους… λείπουν μερικοί, δήλωσαν άγνοια για το που και πήγαν και πότε έφυγαν, λέγοντας μόνο ότι… οι 382, έγιναν… 300!

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Menu Title