Σταματούν οι έλεγχοι στα σύνορα της Γερμανίας από τις 12 Μαΐου;

Apr 6, 2016
385 Views
1710097

Η Γερμανία θα μπορούσε να άρει τους ελέγχους στα σύνορα της για να αναχαιτίσει τη μεταναστευτική ροή από τα μέσα Μαΐου, εάν ο αριθμός των αφίξεων συνεχίσει να μειώνεται, όπως δήλωσε την Τρίτη.ο υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ.

“Εμείς δεν θα επεκτείνουμε τους ελέγχους στα σύνορα μετά από τις 12 Μαΐου, αν οι αριθμοί παραμένουν τόσο χαμηλοί” είπε στο αυστριακό εθνικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα ORF, αναφερόμενος στην πρόσφατη πτώση των αφίξεων μετά το κλείσιμο του κύριου βαλκανικού δρόμου.

Ο Ντε Μεζιέρ έκανε τα σχόλια μετά από τη συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών από γερμανόφωνες χώρες στην αυστριακή πρωτεύουσα.

Οι έλεγχοι στα αυστριακά σύνορα εισήχθησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν πάνω από 10.000 μετανάστες και πρόσφυγες έφθαναν στη Γερμανία σε καθημερινή βάση.

Η πλειοψηφία από αυτούς προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο και τη βία στη Συρία, το Αφγανιστάν και το Ιράκ. Πολλοί από αυτούς είχαν κάνει ένα επικίνδυνο θαλάσσιο ταξίδι από την Τουρκία στην Ελλάδα, πριν από την πεζοπορία μέχρι τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων στην προσπάθειά τους να φτάσουν στα βόρεια έθνη της ΕΕ..

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Menu Title