”Παλαμήδειος άθλος 2015” – Δημήτρης Κωστούρος: ”Το Ναύπλιο είναι πλέον από τους πρώτους αθλητικούς προορισμούς”

1 month ago
535 Views
marathonios2

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν την Παρασκευή το πρωί ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος ο οποίος είναι και πρόεδρος της οργανωτικής του ”Παλαμήδειου άθλου 2015” και τα μέλη της επιτροπής, Βασίλης Σιδέρης (θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου) και Γιάννης Μπόλλας.

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων και Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος μεταξύ άλλων είπε:

”Η άλωση του Παλαμηδίου και η απελευθέρωση της πόλης από τον τουρκικό ζυγό, είναι η κορυφαία επέτειος για την πόλη του Ναυπλίου. Κάνουμε πραγματικότητα μια ιδέα, που σίγουρα τις τελευταίες δεκαετίες έχει περάσει από το μυαλό πολλών Ναυπλιέων. Τιμούμε και σεβόμαστε απόλυτα τους ανθρώπους και τα σωματεία που όλο αυτό το διάστημα ξεκίνησαν και συνέχισαν αυτή την εξαιρετική διοργάνωση. Ερχόμαστε μετά το πέρας του 2ου μαραθωνίου 2015, η οργανωτική επιτροπή του Παλαμηδείου υιοθετώντας ουσιαστικά τον παλαμήδειο δρόμο να προσθέσει κάτι ακόμα, το ανέβασμα των σκαλιών το οποίο ηταν ιδέα πολλών, φτιάχνουμε έναν άθλο, τον παλαμήδειο άθλο, μια πρόκληση για τον καθένα ξεχωριστά,. Το Παλαμήδι, το εμβληματικό και αγέρωχο κάστρο μας, φημισμένο σε όλη την Ελλάδα, ανοίγει τις πόρτες του, το ότι ανοίγει τις πόρτες του θέλω να ευχαριστήσω την κ.Αλκηστις Παπαδημητρίου. Καλώ όσους αθλητές μπορούν να προκαλέσουν τον εαυτό τους, να έρθουν και να συμμετέχουν. όπως έχουμε συνηθίσει πλέον, ότι γίνεται στον Δήμο Ναυπλιέων είναι κάτι το οποίο προετοιμάζεται πάρα πολύ καλά. Για να γίνει όμως θεσμός θέλει την στήριξη της κοινωνίας και του κόσμου, πιστεύω ότι ο Ναυπλιακός λαός θα το στηρίξει, θα συμμετέχει, ανάλογα με τις δυνατότητες του ο καθένας. Οφείλω εκ των προτέρων να τους ευχαριστήσω  όλους, τις υπηρεσίες του τόπου μας, που πάντα στέκονται δίπλα μας, ξεκινώντας από την αστυνομική διεύθυνση και την τροχαία, την πυροσβεστική, την περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Σεγας , την εφορεία αρχαιοτήτων, τον σύλλογο μαραθωνοδρόμων, να δεσμευτώ ότι θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για μια επιτυχημένη διοργάνωση και να σας καλέσω  όλους να συμμετέχετε. Νομίζω ότι ο παλαμήδειος άθλος θα είναι ένα ακόμη συν στην αθλητική ζωή του Δήμου μας αλλά και σε αυτό που ονομάζουμε αθλητικό τουρισμό. Ευχαριστώ για μία ακόμη φορά τον κ.Βαγγέλη Παπαποστόλου ο οποίος είναι ο δ/ντής της διοργάνωσης. Το Ναύπλιο πλέον είναι αθλητικός προορισμός, έτσι θέλουμε να τον κρατήσουμε, έτσι θέλουμε να τον προχωρήσουμε μπροστά, σαν έναν από τους πρώτους αθλητικούς προορισμούς.”

Εγγραφές πραγματοποιούνται καθημερινά απο Δευτέρα ως Παρακευή απο τις 08:30 ως 14:30 στα Γραφεία της Οργανωτικής Επιτροπής στο Κλειστό Κολυμβητήριο Ναυπλίου (οδός, Ν. Κίου 1, ΔΟΠΠΑΤ Δήμου Ναυπλιέων), μέχρι την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2015 και στο κέντρο εγγραφών της Διοργάνωσης το οποίο θα λειτουργήσει σύμφωνα με τα παρακάτω στοιχεία:


ΚΕΝΤΡΟ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΠΑΛΑΜΗΔΕΙΟΥ ΑΘΛΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ 2015

Τόπος λειτουργίας: Πολυχώρος Τέχνης και Πολιτισμού «Φουγάρο»,

Ημέρες και Ώρες Λειτουργίας: Παρασκευή 27.11.15 και Σάββατο 28.11.15 από τις 10:00 – 20:00

Ασκληπιού 98, 211 00 Ναύπλιο, απέναντι από το στρατόπεδο ΚΕΜΧ, στην έξοδο της πόλης προς την Επίδαυρο. τηλ. 2752047300.

Οι συμμετέχοντες οφείλουν να παραλάβουν αποκλειστικά από το Κέντρο Εγγραφών τον αριθμό συμμετοχής τους, το chip χρονομέτρησης, καθώς επίσης και το υπόλοιπο υλικό της διοργάνωσης.

Παλαμήδειος Άθλος 

Κυριακή 29 Νοεμβρίου
Ώρα Εκκίνησης: 12:00(850μ.-999 σκαλοπάτια και 4,15χλμ. ασφαλτοστρωμένος δρόμος)Ο “Παλαμήδειος Άθλος” είναι αγώνας ειδικών απαιτήσεων σε συνολική απόσταση 5χλμ. Το πρώτο μέρος (850μ με απότομη ανωφέρεια)περιλαμβάνει την ανάβαση στο ιστορικό κάστρο από τα 999 σκαλοπάτια και τη διάσχιση του κάστρου. Το δεύτερο μέρος (4,15 κατηφορικά χιλιόμετρα) περιλαμβάνει την κάθοδο μέσω της ασφαλτοστρωμένης διαδρομής μέχρι τον τερματισμό στο κέντρο του Ναυπλίου.Εκκίνηση: επί της 25ης Μαρτίου, είσοδος του Κάστρου.Διαδρομή: άνοδος στο κάστρο, επαρχιακή οδός φρουρίου Παλαμηδείου, 25ης Μαρτίου, Κύπρου, Σιδηράς Μεραρχίας, Ανδρέα Συγγρού.Τερματισμός: επί της 25ης Μαρτίου, στην είσοδο του Κάστρου.

Αναλυτικές πληροφορίες και χάρτη με τη διαδρομή μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site της διοργάνωσης: www.nafpliocastlerun.gr

Στείλε μήνυμα
1
Close chat
Πληκτρολογήστε το μήνυμά σας ..

Start