Ο Μπάμπης και ο Μήτσος θα μπορούν ελεύθερα να δηλώσουν τον έρωτά τους…

6 days ago
440 Views
o-mpampis-kai-o-mitsos-tha-mporoun-eleuthera-na-dilosoun-ton-erota-tous-

Η αγωνία έλαβε τέλος. Έπειτα από πολύμηνες προσπάθειες «αδερφές και παλικάρια θα γίνουμε μαλλιά κουβάρια». Σε μια… ύψιστη δημοκρατική στιγμή για την κυβέρνηση Αλέξη – Πάνου, το υπουργείο Δικαιοσύνης έστειλε στη Βουλή το νομοσχέδιο για το «Σύμφωνο συμβίωσης».

Σύμφωνα με την εισηγητική, με το νομοσχέδιο αυτό επιδιώκεται ο εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας για το σύμφωνο συμβίωσης προς δύο βασικές κατευθύνσεις. Αφενός η ισχύς του συμφώνου επεκτείνεται και στα ομόφυλα ζευγάρια και αφετέρου η σημασία και οι συνέπειες του συμφώνου ενισχύεται δεδομένου ότι αναγνωρίζονται οικογενειακοί δεσμοί μεταξύ των μερών. Επίσης ενισχύεται η ιδιωτική αυτονομία στις περιουσιακές τους σχέσεις. Με το νομοσχέδιο αυτό επιδιώκεται μια ισορροπία μεταξύ αφενός της ιδιωτικής αυτονομίας και αφετέρου της ανάγκης προστασίας των οικογενειακών σχέσεων με βάση τις αρχές της ισότητας και της αλληλεγγύης.

Σε ότι αφορά τις ενώσεις των ομόφυλων προσώπων υπογραμμίζεται πως η αναγκαιότητα της νομικής, επίσημης αναγνώρισής τους προκύπτει από τις αρχές της ισότητας των πολιτών και του σεβασμού της διαφορετικότητας όπως αυτά προστατεύονται ήδη στο ελληνικό σύνταγμα και στην ΕΣΔΑ (Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου).

Έτσι, λοιπόν, ο Μπάμπης και ο Μήτσος θα μπορούν ελεύθερα να δηλώσουν τον έρωτά τους και να τρέξουν στη συνέχεια να ψηφίσουν με τα δυο τους τα χεράκια τον Αλέξη Τσίπρα για το μεγάλο δώρο που τους έκανε.

Δικαιώθηκε ο «σύντροφος» του Χατζησάββα, η κυβέρνηση «τάπωσε» τον Φαήλο και όσους αντιδρούσαν στην επέκταση του Συμφώνου. Γιατί μπορεί η οικονομία να καταρρέει, μπορεί να γέμισε η Αθήνα πρόσφυγες, να μην μπορούν να βγάλουν ούτε μια σωστή τροπολογία για τους πρόσφυγες και να μην είναι σε θέση να κλείσουν τη διαπραγμάτευση, αλλά η γκέι κοινότητα είναι πλέον στην πρώτη γραμμή των αγώνων.

Ίσως πάλι λόγω της δύναμής τους, που κατάφεραν να κάνουν την κυβέρνηση να… πέσει στα τέσσερα, να ήταν αυτοί καλοί διαπραγματευτές. Να έκαναν παζάρια με τους δανειστές: «Σας δίνουμε τη Μύκονο, μας δίνετε την Ίμπιζα; Το κλουβί με τις τρελές θα το χρησιμοποιήσετε εσείς σήμερα ή εμείς; Το παρεό της Βελκουλέσκου να το φορέσω εγώ καλέ»;

Η Δημοκρατία νίκησε. Τα παιδιά με τις ξυρισμένες μασχάλες θα μπορέσουν να νοικοκυρευτούν και γιατί όχι, να επιτραπεί και ο γάμος των γκέι. Να δούμε τον Καμμένο να παντρεύει φαντάρους και τι στον κόσμο.

Θα έχει ενδιαφέρον το επόμενο gay parade. Όλοι μαζί χέρι – χέρι να διαδηλώσουμε υπέρ του Αλέξη και του Παρασκευόπουλου που άφησαν τα ποταπά θέματα της καθημερινότητας και έφεραν ρίγη συγκίνησης κάτω από τις φούστες και τα κολάν. Και γιατί όχι. Να πάμε μέχρι την Αρχιεπισκοπή, εκεί όπου ο φίλος του πρωθυπουργού Αρχιεπίσκοπος δεν έχει μιλήσει ακόμη για το μέγα γεγονός.

Και όλοι μαζί να τραγουδήσουμε έξω από την Κουμουνδούρου: «Βροντάει η Λέσβος, αστράφτει η Μύκονος. Στ’ άρματα, στ’ άρματα… από πίσω στον αγώνα για την χιλιάκριβη την παντρειά».