Ηλίας Λαρσινός: Ο νεαρός που έρχεται με δύναμη απο το μέλλον

3 months ago
844 Views
timthumb

Aν η μία πλευρά της επιτυχίας είναι η επιχειρηματικότητα σίγουρα η άλλη της πλευρά είναι η σεμνότητα.

Η οικογένεια Λαρσινού ξεκίνησε πριν 50 χρόνια απο την Κόρινθο το μεγάλο ταξίδι στον δύσκολο δρόμο του έτοιμου σκυροδέματος.

Ο ιδρυτής Ηλίας Λαρσινός έβαλε τις βάσεις αλλά ο πρόωρος θάνατος του δεν τον άφησε να δεί την εκπληκτική πορεία μίας επιχείρησης που έγινε ένας απο τους σημαντικότερους Ελληνικούς επιχειρηματικούς ομίλους.

Ανθρωπος σεμνός άφησε ισχυρή μνήμη στην κοινωνία της Κορίνθου ανεξίτηλη μέχρι σήμερα.

Η σύντροφος του κα. Ευγενία Λαρσινού συνέχισε την επιχείρηση για πολλά χρόνια μέχρι που την παρέδωσε στους γιούς της Χρήστο και Γιάννη και η ίδια ασχολήθηκε με φιλανθρωπίες μέχρι τον θάνατο της.

Ο Χρήστος και ο Γιάννης κατάφεραν να κάνουν τον όμιλο Λαρσινός ένα ισχυρό στρατηγικό παίκτη στον τομέα των κατασκευών και η φίρμα να υπογράφει τα μεγαλύτερα Ελληνικά έργα απο το 2000-2010.

Ο Χρήστος αποχώρησε και απο 2011 τον όμιλο διοικεί ο Γιάννης Λαρσινός που σε πείσμα των καιρών δεν εγκατέλειψε ποτέ την Κόρινθο, τους ανθρώπους του και τους φίλους του.

Με προσωπικές και οικογενειακές θυσίες παρά την τεράστια κρίση και την καθίζηση των δημοσίων και ιδιωτικών έργων κατάφερε να μην κάνει απολύσεις στον όμιλο αφού όπως λέει οι εργαζόμενοι είναι η οικογένεια του.

Πίσω απο τον Γιάννη Λαρσινό έρχεται η τρίτη γενιά και μάλιστα με πολύ καλύτερες προυποθέσεις απο τις δύο προηγούμενες.

Ηδη στην Κόρινθο ένα όνομα ακούγεται όλο και πιο έντονα τον τελευταίο καιρό.

Αυτό του πρωτότοκου γιού του Ηλία Λαρσινού που έχει το όνομα του παππού του.

Ενα παιδί διαμάντι με εξαιρετικές σπουδές στην Αμερική το οποίο δεν στηρίζεται στις πλάτες του πατέρα του.

Δουλεύει στον χώρο αλλά όχι στον όμιλο Λαρσινός και αυτό γιατί είναι επιλογή του να δοκιμάσει τις επιστημονικές γνώσεις και τις δυνάμεις του χωρίς την προστασία της οικογένειας.

Είπαμε η σεμνότητα είναι το κυρίαρχο στοιχείο όλης της οικιογένειας.

Στο πρόσωπο του πολύ νεαρού και ανερχόμενου Ηλία πολλοί και σημαντικοί Κορίνθιοι βλέπουν όχι απλά τον επιχειρηματία της νέας εποχής αλλά τον άνθρωπο που μπορεί να δώσει ώθηση σε κρίσιμα θεσμικά και κοινωνικά θέματα της Κορινθίας.

Θεωρείται βέβαιο ότι πολύ σύντομα και κάτω απο ασφυκτικές πιέσεις που ήδη δέχεται θα διασπάσει τον προστατευτικό τείχο που έχει δημιουργήσει ο πατέρας του, ο οποίος δεν θέλει την εμπλοκή στα κοινά και θα πεί το ΝΑΙ σε προτάσεις που μπορούν να αξιοποιήσουν τις γνώσεις του, την φυσική ευγένεια που τον διακρίνει αλλά και το επιχειρηματικό ταλέντο που έχει στο DNA του.

Αυτό πρέπει να θεωρείται δεδομένο πλέον σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες.

Ο Ηλίας Λαρσινός ανήκει σε μία γενιά που είναι η τελευταία ελπίδα της χώρας για να την βγάλει απο την απαξίωση, την αδιαφάνεια και την ανικανότητα.

Σοβαρός,μετρημένος,ταλαντούχος και γοητευτικά σεμνός έρχεται κυριολεκτικά με πολύ δύναμη  απο το μέλλον.

Κρατήστε στο μυαλό σας αυτό το σημείωμα μας και σύντομα θα επαληθευτεί.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ

Στείλε μήνυμα
1
Πληκτρολογήστε το μήνυμά σας ..

Start