Τραυματίας ληστής σε σούπερ μάρκετ: Σκηνές Άγριας Δύσης στoυς Αμπελόκηπους:

3 months ago
641 Views

Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ σταμάτησαν το ταξί που επέβαιναν οι δράστες και ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών

Σκηνές άγριας δύσης έζησαν οι κάτοικοι των Αμπελοκήπων, όταν τη Δευτέρα το απόγευμα ληστές εισέβαλαν σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας εκ των δραστών, μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς.

Οι δράστες ήταν δύο και εισέβαλαν στο σούπερ μάρκετ υπό την απειλή όπλων. Οι δράστες κατάφεραν να αποσπάσουν τα χρήματα της είσπραξης και ακολούθως μπήκαν σε ταξί, επιχειρώντας να απομακρυνθούν.

Την ίδια στιγμή είχαν ειδοποιηθεί οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι επενέβησαν δίχως χρονοτριβή. Εντόπισαν το ταξί, το ακινητοποίησαν και ζήτησαν από τους δύο άνδρες να κατέβουν. Ο ένας κατέβηκε και πρότεινε το όπλο του προς του αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η ανταλλαγή πυροβολισμών. Μία σφαίρα τραυμάτισε τον έναν από τους δύο ληστές στην κοιλιακή χώρα, ενώ ο δεύτερος συνελήφθη. Οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ προχώρησαν στη σύλληψη και του οδηγού ταξί, προκειμένου να ανακριθεί και να διαπιστωθεί αν η παρουσία του στο σημείο ήταν τυχαία, ή αν ήταν συνεργός τους.

Η συμπλοκή μεταξύ των αστυνομικών και των ληστών πραγματοποιήθηκε γύρω στα 500 μέτρα απόσταση από το σούπερ μάρκετ, στη διασταύρωση Σεβαστουπόλεως και Σλίμαν, όπου και εντοπίστηκε το ταξί στο οποίο επέβαιναν οι δράστες. Πάνω τους εντοπίστηκαν δύο όπλα «ρέπλικες», ενώ το σημείο έχει αποκλειστεί από την αστυνομία, προκειμένου να συγκεντρωθούν τα στοιχεία, όπως κάλυκες από τις σφαίρες. Η τελευταία αυτή λεπτομέρεια είναι σημαντική, καθώς από την διασταύρωση των στοιχείων, ενδέχεται να διαπιστωθεί αν τα συγκεκριμένα όπλα έχουν χρησιμοποιηθεί και σε άλλες ενέργειες, ή ακόμη και αν ανήκουν σε θύλακες τρομοκρατών.

Πρόκειται για ένα ακόμη περιστατικό τις τελευταίες ημέρες, γεγονός που έχει προβληματίσει την ελληνική αστυνομία, ιδιαίτερα αν συνδυαστεί με τις υπόλοιπες ληστείες που έχουν πραγματοποιηθεί σε διάφορα σημεία.

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *