Στο δρόμο επιστρέφουν 700 αστυνομικοί. Αποδεσμεύονται από τους VIP

2 weeks ago
596 Views
dimotiki-astynomia3

Ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας προχωρά στην υλοποίηση της δέσμευσης του και βγάζει στους δρόμους περισσότερους αστυνομικούς για την πάταξη της εγκληματικότητας

Περίπου 700 αστυνομικοί και 80 μηχανοκίνητα μέσα αποδεσμεύονται από τη φύλαξη επισήμων προσώπων και βγαίνουν στους δρόμους για την ασφάλεια του πολίτη, όπως είχε τονίσει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, την περασμένη Κυριακή.

AdTech Ad

Στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:

Σε συνέχεια δηλώσεων του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων στις 28 Αυγούστου 2016, σχετικά με την αποδέσμευση αστυνομικών που έχουν διατεθεί στη φύλαξη επισήμων προσώπων, ανακοινώνεται ότι:

“Μετά την επικείμενη ολοκλήρωση της διαδικασίας επανεκτίμησης των αντικειμενικών αναγκών στη διάθεση αστυνομικού προσωπικού για φύλαξη προσώπων και εγκαταστάσεων, θα αρχίσει άμεσα η σταδιακή υλοποίηση των σχετικών αποδεσμεύσεων.

Από τη συγκεκριμένη διαδικασία αναμένεται η εξοικονόμηση, στην πλήρη εφαρμογή των μέτρων, 700 περίπου αστυνομικών και 80 περίπου μηχανοκίνητων μέσων, κυρίως στην περιοχή της Αττικής, αποσκοπώντας στην ενίσχυση της αστυνόμευσης και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών”. Αποδεσμεύεται λοιπόν περίπου το λιγότερο από το 1/3 της υφιστάμενης δύναμης.

Συνολικά, υπολογίζεται πως έως σήμερα υπηρετούν στην Υπηρεσία αυτή 4.000 αστυνομικοί. Συγκεκριμένα, η Γενική Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων, όπως είναι η επίσημη ονομασία της, αποτελείται από την Υπηρεσία Προστασίας Προέδρου Δημοκρατίας, την Υπηρεσία Προστασίας Προέδρου Κυβέρνησης, την Υπηρεσία Ασφαλείας Βουλής των Ελλήνων, την Υπηρεσία Ασφαλείας Μελών Κυβέρνησης και Πολιτικών Προσώπων και την Υπηρεσία Προστασίας Αλλοδαπών Αξιωματούχων και Ευπαθών Στόχων.

Περίπου το 1/3 αυτής της δύναμης απασχολείται στο «τρίγωνο» (Προεδρικό Μέγαρο, Μέγαρο Μαξίμου και Βουλή των Ελλήνων). Ακόμα μέρος αυτής της δύναμης φυλάσσει δικαστικούς που πράγματι κινδυνεύουν. Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό, ότι είναι πολλοί οι επιχειρηματίες, οι διάσημοι δημοσιογράφοι και γενικά οι «επίσημοι» που θεωρούν ότι κινδυνεύουν και τους έχουν διατεθεί αστυνομικοί για την προστασία τους.

 

Θοδωρής Παναγιωτίδης

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *