ΕΚΑΝΑΝ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΛΙΜΝΙΟ – Η Παρασκευή Τσιντώνη είναι η 24χρονη Πατρινή που σκοτώθηκε από πτώση βράχου

5 days ago
864 Views
ELLADA-KATOLISTHISI-1-770x457

Η Παρασκευή (Βούλα) Τσιντώνη του Κωνσταντίνου και της Πηνελόπης γεννηθείσα το 1992, είναι η νεαρή που βρήκε τραγικό θάνατο στο Πολυλίμνιο Μεσσηνίας, όταν χτυπήθηκε στο κεφάλι, από βράχο που αποκολλήθηκε και ενώ έκανε πεζοπορία στην περιοχή μαζί με 25χρονη φίλη της.
Αποτέλεσμα της μοιραίας αποκόλλησης ήταν ο ακαριαίος θάνατος της 24χρονης Πατρινής και ο σοβαρός τραυματισμός της φίλης της, η οποία αρχικά μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Τριπόλεως, όπου και υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση.
Η άτυχη Πατρινή βρισκόταν στην περιοχή για διακοπές, στον τόπο καταγωγής της 25χρονης συμφοιτήτριας της από το Πανεπιστήμιο Πατρών.

To χρονικό της τραγωδίας
Όλα έγιναν γύρω στις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν ήδη βρίσκονταν αρκετές δεκάδες επισκεπτών στις λίμνες και στο μονοπάτι, καθώς από νωρίς το πρωί ο καιρός ήταν πολύ καλός. Η δυνατή νεροποντή που ακολούθησε όμως, βρήκε την άτυχη παρέα στο πέρασμα, αμέσως μετά τη δεύτερη γέφυρα προς τη μεγάλη λίμνη. Τότε έγινε η κατολίσθηση τμημάτων βράχου, από ύψος 50 και πλέον μέτρων, όπως εκτιμάται. Η άτυχη 24χρονη από την Πάτρα χτυπήθηκε από μια μεγάλη πέτρα στο κεφάλι, ενώ από άλλο κομμάτι βράχου χτυπήθηκε και η 25χρονη Μεσσήνια. Οι στιγμές που ακολούθησαν ήταν πραγματικά τραγικές. Το πλήθος κόσμου αποχωρούσε από το Πολυλίμνιο, την ώρα που τα σωστικά συνεργεία επιχειρούσαν να προσεγγίσουν την περιοχή, από τον μοναδικό, ιδιαίτερα στενό χωματόδρομο. Η αγωνία για τις δυο νέες είχε κορυφωθεί. Καθώς ήταν αδύνατη η μετακίνηση της άτυχης 24χρονης χρειάστηκε η συνδρομή διασωστών της Πυροσβεστικής με φορείο, προκειμένου να γίνει η διακομιδή της με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Δυστυχώς το κορίτσι δεν τα κατάφερε, όπως ανακοινώθηκε αργότερα κι επίσημα από την Αστυνομία. Οσο για την 25χρονη, σύμφωνα με αναφορές, την είχε βγάλει ένας νεαρός σε προσβάσιμο σημείο, προκειμένου να την παραλάβει ασθενοφόρο, με το οποίο έγινε η διακομιδή της αρχικά στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και στη συνέχεια στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης.
Μετά την απομάκρυνση των τραυματιών και την πλήρη εκκένωση του χώρου, αποχώρησαν και τα πυροσβεστικά οχήματα που είχαν σπεύσει από τους Γαργαλιάνους, την Πύλο και την Καλαμάτα, ενώ μετά την αυτοψία στο σημείο του δυστυχήματος αποχώρησε και το περιπολικό της Αστυνομίας.
Μια κορδέλα κι ένας κώνος δήλωναν απαγόρευση εισόδου, με έναν εθελοντή να παραμένει στην περιοχή για να εξηγεί στους επισκέπτες που έφταναν μέχρι το πάρκινγκ, ότι έγινε κάτι κακό και γι΄αυτό δεν επιτρέπεται η είσοδος. Και ήταν πραγματικά πλήθος εκείνων που συνέχισαν να καταφθάνουν στην περιοχή μέχρι αργά το απόγευμα, και γύριζαν πίσω.
Θλίψη, προβληματισμός και αγανάκτηση ξεχείλιζαν σε ντόπιους, που όπως λένε, φοβόντουσαν ότι κάποια μέρα θα γίνει το κακό…
Κλείνει το Πολυλίμνιο μετά την τραγωδία
Η τραγωδία στην οποία κατέληξε η βόλτα μιας παρέας στο Πολυλίμνιο, το μεσημέρι του Σαββάτου, με μια 24χρονη Πατρινή νεκρή και μια 24χρονη Μεσσήνια τραυματισμένη από πτώση βράχων, μπορεί να προκαλεί βαθιά θλίψη σε όλους, πρέπει όμως επιπλέον να κινητοποιήσει όλους τους φορείς για τη λήψη μέτρων, προκειμένου να υπάρξει ασφάλεια σε αντίστοιχους χώρους, που προσελκύουν χιλιάδες επισκεπτών.
Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό το γεγονός κανένας αρμόδιος φορέας δεν ανέλαβε επίσημα εξαρχής ρόλο κι ευθύνη.
Από τη μεριά του ο Δήμος Μεσσήνης προχώρησε αργά την ίδια ημέρα  στην τοποθέτηση μιας δίγλωσσης πινακίδας, στα ελληνικά και τα αγγλικά, με την οποία κάνει γνωστό στους επισκέπτες τον κίνδυνο λόγω κατολισθήσεων βράχων και με έγγραφό του ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης ενημερώνει την Εισαγγελία, τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, το Αστυνομικό Τμήμα Πύλου και το Δασαρχείο, ώστε να προβούν στα δέοντα. Επί της ουσίας, από τη Δημοτική Αρχή επισημαίνεται πως δεν είναι αρμοδιότητα του δήμου ο χώρος, ωστόσο, ελήφθη η απόφαση για την τοποθέτηση πινακίδας, με στόχο την απαγόρευση εισόδου στους περιπατητές, μέχρι ενδεχομένως να υπάρξει ουσιαστικός έλεγχος από τις υπηρεσίες που έχουν ανάλογη αρμοδιότητα.
Να σημειωθεί μάλιστα πως λόγω του Δεκαπενταύγουστου αναμενόταν η προσέλευση χιλιάδων επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προκειμένου να απολαύσουν τη φυσική ομορφιά του πασίγνωστου Πολυλιμνίου.
Αυτό το διάστημα, οι ντόπιοι εκτιμούν πως οι επισκέπτες ξεπερνούσαν του 1.000 την ημέρα…

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *