Περισσότεροι από 16.000 θεατές στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου για τον «Πλούτο»

3 months ago
576 Views
155
Με το «δεξί» ξεκίνησαν τα φετινά Επιδαύρια καθώς η εναρκτήρια παράσταση «Πλούτος» του Αριστοφάνη με τους Γιώργο Κιμούλη, Γιάννη Μπέζο και Πέτρο Φιλιππίδη κατάφερε να φέρει έως το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου στην Αργολίδακοντά 16.000 θεατές την περασμένη Παρασκευή 1η Ιουλίου και το Σάββατο 2 Ιουλίου.

Ειδικά το Σάββατο η παράσταση ήταν σχεδόν sold out ενώ πολλοί ήσαν οι διάσημοι που βρέθηκαν στην Επίδαυρο για να απολαύσουν την παράσταση και να χειροκροτήσουν τους συντελεστές της. Μάλιστα όπως ακούσαμε, μία από τις πιο αστείες στιγμές του έργου είναι η εμφάνιση του Γιώργου Κιμούλη ως Κριστίν Λαγκάρντ.

Ο Γιώργος Κιμούλης έχει σκηνοθετήσει και διασκευάσει ένα διαφορετικό Πλούτο που με μεγάλες δόσεις χιούμορ και αναφορές στην επιθεώρηση. Ο Γιώργος Κιμούλης ως Πλούτος αλλά και ως Πενία, ο Γιάννης Μπέζος ως Χρεμύλος και ο Πέτρος Φιλιππίδης ως Καρίων επιστράτευσαν τον κωμικό τους οίστρο για να μιλήσουν μέσα από τα λόγια του αρχαίου ποιητή – κωμωδιογράφου με το χρονικό της κρίσης από τις πρώτες ημέρες της, το δημοψήφισμα έως τη σημερινή κατάσταση, όπως χαρακτηριστικά γράφτηκε.

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *