Παραιτήθηκε ο αρχηγός της Πυροσβεστικής

7 days ago
1026 Views
ÔåëåôÞ ðáñÜäïóçò- ðáñáëáâÞò ôçò áñ÷çãßáò ôïõ Ðõñïóâåóôéêïý Óþìáôïò, ôïõ íÝïõ áñ÷çãïý, ÉùÜííç ÊáñáôæéÜ, áðü ôïí áðåñ÷üìåíï Âáóßëç Ðáðáãåùñãßïõ, óôéò åãêáôáóôÜóåéò ôïõ Áñ÷çãåßïõ, ðáñïõóßá ôïõ õðïõñãïý Åóùôåñéêþí Ðáíáãéþôç ÊïõñïõìðëÞ êáé ôïõ áíáðëçñùôÞ õðïõñãïý Ðñïóôáóßáò ôïõ Ðïëßôç, Íßêïõ Ôüóêá, ôçí ÐáñáóêåõÞ 19 Öåâñïõáñßïõ 2016.
(EUROKINISSI/ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ ÆÙÍÔÁÍÏÓ)

Την παραίτησή τους υπέβαλε το μεσημέρι της Τετάρτης, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Ιωάννης Καρατζιάς.

Η παραίτηση υποβλήθηκε περίπου στις 13:00 και σύμφωνα με πληροφορίες της HuffPost Greece, ο αρχηγός έστειλε μια επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη που αναφέρει «είναι ενάντια στις αξίες μου ο χειρισμός ορισμένων θεμάτων και γι’ αυτό το λόγο υποβάλω την παραίτησή μου».

Θορυβημένος ο κ. Τόσκας επικοινώνησε με τον αρχηγό για να τον ρωτήσει εάν είναι οριστική η απόφασή του και το κατά πόσο μπορεί να κάνει κάτι για να του αλλάξει γνώμη. Εκείνος του απάντησε ότι εμμένει στην απόφασή του που σύμφωνα με πληροφορίες οφείλεται στο ζήτημα με το βαθμολογίο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σημειώνεται ότι ο κ. Τόσκας ήθελε να εναρμονίσει το μισθολόγιο της Πυροσβεστικής και της ΕΛ.ΑΣ με στόχο να είναι ενιαίο σε αντιστοιχία βαθμών. Ο κ. Καρατζιάς από την αρχή διαφωνούσε με τον συγκεκριμένο χειρισμό με αποκορύφωμα τη σημερινή παραίτηση.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες πριν είχε προκαλέσει έκπληξη στο Πυροσβεστικό Σώμα το ξήλωμα του εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής κ. Νίκου Τσόγκα που με απόφαση του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος μετακινήθηκε σε άλλη υπηρεσία.

Τώρα αναμένεται να κινηθούν όλες οι διαδικασίες για την επιλογή νέου αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *