Ο Σ. Σπυρίδων σε συνέδριο στα νησιά Σέτλαντ για την νησιωτική πολιτική της ΕΕ

1 week ago
455 Views
14238346_1163732180331727_4283287540519394634_n

 

Σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στα νησιά Σέτλαντ, βόρεια της Σκωτίας, για τα εμπόδια και τις προοπτικές ανάπτυξης των απομακρυσμένων νησιών της ΕΕ μίλησε εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών ο κ. Σπύρος Σπυρίδων.

Ως γενικός εισηγητής δε, πρόσφατα στην Επιτροπή των Περιφερειών για την αξιολόγηση της πολιτικής για τις Μεταφορές της ΕΕ, εστιάστηκε στην σημασία που έχει για την ανάπτυξη και την βιωσιμότητα των νησιών η ύπαρξη ενός ασφαλούς, ποιοτικού, αξιόπιστου και προσιτού κόστους μεταφορικού δικτύου.

Ο κ. Σπυρίδων αναφέρθηκε επίσης στα μειονεκτήματα, τις δυσκολίες αλλά και τις προκλήσεις και τις δυνατότητες που χαρακτηρίζουν τις νησιωτικές περιοχές και πρότεινε μεταξύ των άλλων την δημιουργία ειδικών Ευρωπαϊκών προγραμμάτων που να αφορούν αποκλειστικά τα νησιά.

Χαρακτηριστικά είπε: Αν συμφωνήσουμε ότι η πολιτική της συνοχής, η οποία μάλιστα εκτείνεται πέρα από την οικονομική και την κοινωνική συνοχή, είναι ο πραγματικός στόχος της ΕΕ, τότε πρέπει να αποδεχθούμε ότι δεν μπορεί να υπάρχουν πολίτες της ΕΕ που να βρίσκονται σε μειονεκτική θέση λόγω της περιοχής που ζουν και εργάζονται. ‘Όπως δυστυχώς βρίσκονται σήμερα οι νησιώτες.

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *