Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ Σε ρινγκ μετατράπηκε το ΔΣ της Χειμάρρας -Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για τους απίστευτους τραμπουκισμούς [βίντεο]

3 months ago
557 Views

Ανακοίνωση για τα απαράδεκτα γεγονότα που διαδραματίστηκαν χθες Πέμπτη (30/6) στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χειμάρρας, εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο κάλεσε την αλβανική κυβέρνηση «να ανταποκριθεί στις διεθνείς και ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, όπως φαίνεται και στο αποκλειστικό βίντεο του himara.gr, η αίθουσα μετατράπηκε σε ρινγκ, με την Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «Ομόνοια», να καταγγέλλει την «προκλητικά επαναλαμβανόμενη άσκηση φυσικής και ψυχολογικής βίας προς τους κατοίκους της Χειμάρρας», υπογραμμίζοντας πως «ηθικοί αυτουργοί αυτών των εντάσεων είναι η κυβέρνηση Ράμα και ο διορισμένος Δήμαρχος της Γιώργος Γκόρος».

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών

Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας και καταδικάζουμε τα απαράδεκτα περιστατικά άσκησης βίας που διαδραματίστηκαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χειμάρρας. Καλούμε την αλβανική κυβέρνηση να ανταποκριθεί στις διεθνείς και ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις, καθώς και στις απαιτήσεις που επιβάλλει ένα σύγχρονο κράτος δικαίου, τηρώντας τις δεσμεύσεις της ως προς την ελληνική εθνική μειονότητα και διασφαλίζοντας την προστασία όλων των δικαιωμάτων των μελών της, συμπεριλαμβανομένου ασφαλώς του δικαιώματος στην ιδιοκτησία.

Σύμφωνα με το himara.gr, στην ατζέντα της συνεδρίασης του ΔΣ βρέθηκαν δύο θέματα που προκαλούν έντονο προβληματισμό στους κατοίκους της περιοχής: το θέμα της ανάπλασης του κέντρου της Χειμάρρας και το ζήτημα της διαχείρισης των παραλιών της καλοκαιρινής περιόδου.

Κάτοικοι και καταστηματάρχες του ιστορικού κέντρου, παρέστησαν στη συνεδρίαση εκφράζοντας τη διαφωνία τους, όχι μόνο γιατί θίγεται η περιουσία τους αλλά και για την αλλοίωση του χαρακτήρα του ιστορικού κέντρου της Χειμάρρας, καθώς ο απώτερος στόχος είναι η υφαρπαγή της περιουσία τους από τρίτους.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας έξι άτομα άγνωστα στην περιοχή, επιτέθηκαν στους πολίτες και τα μέλη του ΔΣ μετατρέποντας την αίθουσα σε «ρινγκ».

Πηγή: Σε ρινγκ μετατράπηκε το ΔΣ της Χειμάρρας -Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για τους απίστευτους τραμπουκισμούς [βίντεο] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/275573/se-ringk-metatrapike-ds-tis-heimarras-i-anakoinosi-toy-ypex-gia-toys-apisteytoys#ixzz4D8zVsOsm

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *