Σεμινάριο για αθλητικό μασάζ και ρεφλεξολογία στο Τολό

1 month ago
355 Views
dimitrakoulas1

O Σπύρος Δημητράκουλας και οι συνεργάτες του θα διδάξουν την τέχνη του αθλητικού μασάζ και της ρεφλεξολογίας.

Το Danaon Cup 2016- Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων (Αργολίδα, 20-25 Ιουνίου) είναι πολυδιάστατο και πολύπλευρο τουρνουά. Εκτός από τις αγωνιστικές συγκινήσεις που θα προσφέρουν οι μικροί αθλητές, τις κοινωνικές δράσεις, τις προπονητικές διαλέξεις, θα πραγματοποιηθεί και ένα διαφορετικό σεμινάριο που θα αφορά το αθλητικό μασάζ και την ρεφλεξολογία.

Ο δια χειρών θεραπευτής και ρεφλεξολόγος Σπύρος Δημητράκουλας μαζί με τους συνεργάτες του θα προσφέρουν καθημερινά γνώσεις πάνω στις αρχές της ιατρικής του Ιπποκράτη στο ξενοδοχείο Τολο

«Καινοτόμο μοντέλο στον ελληνικό αθλητισμό»

Ο έμπειρος ρεφλεξολόγος δήλωσε στο γραφείο Τύπου του Danaon Cup: «Συνεργάζομαι με τον Διομήδη από την σεζόν 2011-2012, ενώ είμαι στον χώρο από το 1992. Έχω δουλέψει μαζί με σπουδαίους αθλητές στην διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και με αρκετούς προπονητές. Έχω διαβάσει κείμενα των αρχαίων Ελλήνων ιατρών, του Ιπποκράτη, του Γαληνού και άλλων. Βρήκα τις οδηγίες των μαλάξεων και τις εξάσκησα εκείνη την χρονιά που ο Διομήδης κατέκτησε το Τσάλεντζ Καπ και το πρωτάθλημα Ελλάδος, καταφέρνοντας να κρατήσουμε σε καλή κατάσταση τους αθλητές του.

Αυτή την Ιπποκρατική γνώση την διδάσκω στο Λονδίνο σε σχολή εκπαίδευσης ρεφλεξολογίας. Το σεμινάριο είναι μία παράλληλη εκδήλωση του Danaon Cup, το όποιο θα πραγματοποιείται σε καθημερινή βάση στο ξενοδοχείο Τολό 2. Στην ομάδα μου θα είμαστε συνολικά οχτώ άτομα, έξι έλληνες, ένας Σλοβάκος και μία Ιταλίδα.

Εμείς δεν κάνουμε διάγνωση, είναι προφανές ότι ο κάθε τραυματισμός αξιολογείται από τον ιατρό της κάθε ομάδας ή του τουρνουά και κατόπιν συμπληρωματικά επεμβαίνουμε εμείς στο πρόβλημα. Πρόκειται για το μοντέλο ενοποιημένης αθλητικής ιατρικής, το οποίο είναι καινοτόμο στον ελληνικό αθλητισμό.

Με αφορμή του Danaon Cup γίνεται η πρώτη απόπειρα να έρθουν ξένοι θεραπευτές, οι οποίοι θα εξασκούνται στην ιατρική του Ιπποκράτη.

Οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να εξασκήσουν τις αρχές πάνω σε πραγματικά περαστικά που θα προκύψουν στο τουρνουά, όσον αφορά τους αθλητές, αλλά και τους συνοδούς των ομάδων. Είναι μια παροχή για όλους τους συμμετέχοντες στο Danaon Cup».

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Menu Title