Ανακοίνωση για την απόλυση εργαζόμενης στην ΕΑΣΑ-ΡΕΑ

2 days ago
574 Views
argolikes

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ως μειοψηφία του Δ.Σ. του σωματείου εργαζομένων της ΕΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ-ΡΕΑ αναγκάζεται να προβεί στην ακόλουθη ανακοίνωση με αφορμή την ξαφνική απόλυση της συναδέλφισσας μας ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑΣ, που της ανακοινώθηκε τη Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016 και που μέχρι και ΣΗΜΕΡΑ το Σωματείο εργαζομένων (που είναι μέλος) δεν έχει πάρει σαφή θέση αλλά κωλυσιεργεί.REA

Καταδικάζουμε τη ξαφνική και αναίτια απόλυση εργαζόμενης υπαλλήλου της Ε.Α.Σ.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ.

Η συνάδελφος που απολύθηκε τόσο ξαφνικά, είναι μητέρα δύο ανήλικων παιδιών με συνεχή παρουσία ως υπάλληλος δεκαετίας περίπου, η οποία δεν έδωσε ποτέ την παραμικρή αφορμή για αρνητικά σχόλια είτε από συναδέλφους είτε από προϊσταμένους και  για  την προσφορά της εργασίας της και για την συμπεριφορά της.

Μας προκαλεί κατάπληξη η συγκεκριμένη απόφαση του Δ.Σ. της Ένωσης Αγροτών Συνεταίρων Αργολίδας γιατί πως είναι δυνατόν να απολύεται συνάδελφος είτε λόγω «περικοπών» είτε λόγω «αναδιάρθρωσης» όταν

Η ΕΑΣΑ-ΡΕΑ με βάση τα τελευταία δημοσιεύματα έχει αύξηση πωλήσεων έχοντας κατακλύσει ελληνικές και ξένες αγορές.

Όταν δίνονται έξτρα αμοιβές (μπόνους) σε υπαλλήλους.

Όταν γίνονται συνεχείς νέες προσλήψεις.

Συνεπώς απαιτούμε την άρση της απόφασης εφόσον ακόμα δεν γνωρίζουμε να υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος.

Ταυτόχρονα καταγγέλλουμε την 5μελη πλειοψηφία του Δ.Σ. του σωματείου ΕΑΣΑ-ΡΕΑ για αδιαφορία, μοιρολατρία και εργοδοτικό συνδικαλισμό.

Οι συνάδελφοι έχουν ξεχάσει ότι έχουν εκλεγεί για να υπερασπίζονται τα συμφέροντα των εργαζομένων και ότι σε ένα τόσο σοβαρό θέμα είναι υποχρεωμένοι να πάρουν σαφή και δημόσια θέση, πράγμα που μέχρι και σήμερα προσπαθούν να αποφύγουν επιμελώς.

Σε αυτή τη δύσκολη εποχή που διανύουμε θα πρέπει όλοι εργαζόμενοι να είμαστε ενωμένοι, αλλά και σε αγωνιστική ετοιμότητα για την αποτροπή κάθε παρόμοιας ενέργειας στο μέλλον.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΑΣΑ-ΡΕΑ

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Menu Title