Παραμυθιάζονται όσοι βλέπουν αύξηση τουριστικής κίνησης

4 days ago
397 Views
sIzvdsUcYek-604x448

Παραμυθιάζονται ή έχουν διάθεση για παραμύθιασμα όλοι αυτοί που βλέπουν αύξηση της τουριστικής κίνησης φέτος το καλοκαίρι σε σχέση με το περσυνό καλοκαίρι.

Αυτή η άποψη εκφράζεται κυρίως απο θεσμικούς παράγοντες που φαίνεται οτι μπερδεύουν τις προσδοκίες με τον ρεαλισμό αφού η πραγματικόητα είναι διαφορετική.

Η Θάσος στα μέσα Ιουλίου δεν έχει γεμίσει ακόμα και εκτός απο γκρίνια υπάρχει και προβληματισμός αφού φαίνεται οτι η σαιζόν θα κλείσει με μείωση και στις αφίξεις αλλά κυρίως και στους τζίρους που είναι και το πιο σημαντικό.

Η φετεινή σαιζόν δεν ξεκίνησε καλά λόγο προσφυγικού και άλλων προβλημάτων που επηρέασαν την τουριστική κίνηση και γίνεται υπερπροσπάθεια προκειμένου να κλείσει η σαιζόν στα περσυνά νούμερα.

Ένα άλλο που επηρεάζει κυρίως τους τζίρους του φετεινού καλοκαιριού είναι η ποιότητα των τουριστών αφού απο την Θάσο έχουν χαθεί οι Ρώσοι ενώ οι Τούρκοι έρχονται πίσω απο τους Βούλγαρους και Ρουμάνους που είναι γνωστό οτι είναι φιδωλοί στις διακοπές τους και κινούνται με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.

Η εντύπωση οτι φέτος θα γίνει χαμός και θα σκίσουμε  δεν ισχύει και καλό θα είναι να πέσουν λίγο αυτοί οι πανηγυρικοί τόνοι που οδηγούν σε λάθος συμπεράσματα.

Τέλος να έχετε υπόψη σας οτι πρόβλημα δεν έχει μόνο η Θάσος αλλά και άλλα νησιά με μεγαλύτερο εκτόπισμα.

Το προσφυγικό που ΄φαίνεται οτι είναι ο κυριότερος λόγος της “κοιλιάς” που παρατηρείται φέτος στις αφίξεις επηρεάζει και άλλα νησιά προς τα νότια της χώρας.

Στον νησιώτικο χάρτη της χώρας δεν υπάρχει μόνο η ΜΥΚΟΝΟΣ και η ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ που δουλεύουν με την αφρόκρεμα.

Στα περισσότερα νησιά υπάρχει ένα μούδιασμα που φαίνεται οτι θα μας συνοδεύσει μέχρι και το τέλος της φετεινής σαιζόν.

Μπαράζ εκδηλώσεων φέτος το καλοκαίρι στην Καβάλα με Φεστιβάλ Φιλίππων , COSMOPOLIS , πλάι στο ΚΥΜΑ και ένα σωρό πανηγύρια σε διάφορες περιοχές και χωριά του Νομού.

Διάθεση να υπάρχει και χρήμα.

Ο Ρέμος ο Αντώνης φέτος το καλοκαίρι θα κάνει την καθιερωμένη του εμφάνιση στο NAMMOS στη ΜΥΚΟΝΟ μαζί με τους GIPSY KINGS όπου ο μικρότερος σε ηλικία του συγκροτήματος θα πρέπει να είναι κάπου εκεί γύρω στα 80.

Πάντως είναι απο τα καλύτερα συγκροτήματα που αναδείχθηκαν την δεκαετία του 80 με πάρα πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό τους και μια θετική αύρα.

Το κεφάλι ξεκινάει απο 1.000 ευρώ και φτάνει τα 5.000 ανάλογα σε ποιό τραπέζι θα κάθεσαι.

Η τιμή εκκίνησης στα 1.000 είναι για τα τραπέζια που θα έχουν στηθεί εκεί που σκάει το κύμα και θα χρειάζεσαι σίγουρα κιάλια για να βλέπεις τον Ρέμο και τους Gipsy.

Αν θέλεις τραπέζι πρώτη μούρη στο καβούρι θα πρέπει να είσαι έτοιμος να πληρώσεις ακόμα και 10.000 ευρώ το κεφάλι αφού στα πρώτα τραπέζια η σαμπάνια ρέει άφθονη.

Το βράδι εκείνο κυκλοφορούν σαμπάνιες που κοστίζουν ακόμα και 120.000 χιλιάδες ευρώ η φιάλη.

Καταλαβαίνετε τι τζίρο θα κάνει εκείνο το βράδι το NAMMOS που θα έχει στήσει τραπέζια για περίπου 5.000 ανθρώπους.

Άγαλμα τα περιστέρια που συνηθίζουμε να λέμε.

Ο Φερνάντο Σάντος κάνει διακοπές στην Σαντορίνη και περνάει ζάχαρη γιατί μετά απο τόση πίεση χρειαζόταν και αυτός στιγμές χαλάρωσης που μπορεί μόνο ένα νησί σαν την Σαντορίνη να προσφέρει.

Έτσι και αλλιώς ο Σάντος έχει δηλώσει οτι η δεύτερη του πατρίδα είναι η Ελλλάδα.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα. Να έχετε το νού σας και τα μάτια σας 14 γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι και ύπουλοι είναι και πονηροί.

Διατηρούμε την ασιοδοξία και τον αυθορμητισμό μας και είμαστε έτοιμοι να φάμε τον τόπο. Σίγουρα τα καλύτερα είναι μπροστά μας και σίγουρα τα καλύτερα έρχονται. Έτσι και αλλιώς είναι γνωστό οτι αργότερα φανήκανε και τα δυό τα κότερα.

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Menu Title