ΛΑΜΠΡΟΥ : Χάθηκε ο… «Μύλος» στην Ερμιόνη, χάθηκε και το πάρκινγκ στο Πορτοχέλι!ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

3 εβδομάδες ago
343 Views

Πριν πολλούς μήνες από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας έχουν ληφθεί αποφάσεις για έργα, εργασίες και ενέργειες, όμως, από τότε δεν γίνεται τίποτα. Έσοδα χάνονται εξαιτίας αναποτελεσματικότητας και αδιαφορίας, ζημιώνεται ο δήμος μας αφού έχουμε διαφυγόντα έσοδα, ζημιώνονται και οι δημότες αλλά και οι επισκέπτες του τόπου μας αφού δεν εκτελούνται σημαντικά έργα που θα βελτίωναν την καθημερινότητα τους.

Σήμερα θα ξεκινήσουμε να σας παρουσιάζουμε αυτές τις μεγάλες καθυστερήσεις, τις χαμένες ευκαιρίες, έργα και ενέργειες.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Α. ΧΑΘΗΚΕ «Ο ΜΥΛΟΣ» ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΗ

Το δημοτικό συμβούλιο πριν επτά (7) μήνες περίπου αποφάσισε κατά πλειοψηφία την ενοικίαση του Μύλου στην Ερμιόνη, την αξιοποίηση αυτής της συγκεκριμένης δημοτικής περιουσίας με την διαδικασία του ανοικτού πλειοδοτικού διαγωνισμού για να λειτουργήσει ως δημοτικό αναψυκτήριο. Εξουσιοδότησε τον Δήμαρχο, την οικονομική επιτροπή να προχωρήσουν στην διαγωνιστική διαδικασία, να καταρτίσουν τους όρους του διαγωνισμού και από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα, χάθηκαν έσοδα για το δήμο, χάθηκε μια ολόκληρη τουριστική χρονιά. Η «ερημοποίηση» του Μύλου δημιουργεί συνθήκες καταστροφής της δημοτικής περιουσίας και δημιουργούνται σοβαρά ερωτήματα γι’ αυτήν την μεγάλη καθυστέρηση.

Όπως είχα επισημάνει και στο Δημοτικό Συμβούλιο, η διαγωνιστική διαδικασία έπρεπε να είχε ξεκινήσει νωρίτερα, πριν την λήξη της τελευταίας μίσθωσης και έπρεπε να είχε εξασφαλιστεί η συνεχής παρουσία ιδιώτη-μισθωτή στο χώρο, έτσι ώστε να προστατεύονταν η δημοτική περιουσία από βανδαλισμούς και καταστροφές.

Την διαγωνιστική διαδικασία ακόμα την αναζητούμε, «χάθηκε η λειτουργία του Μύλου», χάθηκαν τα έσοδα για το Δήμο μας.

Και φυσικά θα περιμένουμε τις εξηγήσεις της δημοτικής αρχής και μην μας πουν και πάλι ότι τους υπονομεύουμε, απλώς ασκούμε τον θεσμικό μας ρόλο, να ελέγχουμε τις πράξεις τους και τις παραλείψεις τους.

Β. ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ «ΠΑΡΚΙΝΓΚ»ΣΤΟ ΠΟΡΤΟΧΕΛΙ

Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου μας ομόφωνα αποφάσισε τόσο κατά την ψήφιση του τεχνικού προγράμματος του 2017 όσο και με νεότερη απόφαση, στα πλαίσια εξουσιοδότησης στην οικονομική επιτροπή να καταρτίσει τους αντιστοίχους όρους του διαγωνισμού, να ενοικιάσει στο Πορτοχέλι κατά τους θερινούς μήνες έκταση για να μετατραπεί σε δημοτικό πάρκινγκ (δημοτικός χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων).

Και αυτή η ιδέα, αυτή η πρωτοβουλία έμεινε στα χαρτιά, πότε δεν υλοποιήθηκε, χάθηκε στην εξαγγελία, ποτέ δεν καταρτίστηκαν οι όροι, ποτέ δεν ολοκληρώθηκε η παραπάνω διαδικασία. Και ήταν ένα αίτημα της ΔΚ Πορτοχελίου για να διευκολύνει τόσο τους επισκέπτες τουρίστες όσο και τους δημότες και ευρύτερα να βελτιώσει την τουριστική εικόνα του Πορτοχελίου.

Η υλοποίηση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου είναι κρίσιμος παράγοντας αποτελεσματικότητας της εκάστοτε δημοτικής αρχής και σε αυτό το σημείο παρατηρούμε στασιμότητα στην εκτέλεση του, μεγάλες καθυστερήσεις και σημαντικές ακυρώσεις έργων και εργασιών.

Κάποιοι λοιπόν απαιτείται, όταν χρειάζεται, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και αυτές έχουν παραλήπτη με ονοματεπώνυμο, με θεσμική αναφορά στο πρόσωπο του Δημάρχου.

Συνεχίζεται……….

Για τη Δημοτική Παράταξη
«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»
Ο επικεφαλής
Τάσος Γ. Λάμπρου
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *