Εκκλησία ζητά από τους νονούς να δηλώσουν αν είναι ομοφυλόφιλοι-Άμεση η αντίδραση

2 μήνες ago
42 Views


άλο έχει προκαλέσει η κυκλοφορία μίας υπεύθυνης δήλωσης από τον εφημέριο του ιερού ναού Ζωοδόχου Πηγής στο Μαρούσι. Μέσω αυτής ζητούν από τους μελλοντικούς νονούς να υπογράψουν ότι δεν είναι ομοφυλόφιλοι, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν στο μυστήριο.

Η υπεύθυνη δήλωση ζητάει επίσης από τους μέλλοντες αναδόχους να δεσμευθούν ότι δεν έχουν τελέσει πολιτικό γάμο ή σύμφωνο συμβίωσης στην Ελλάδα ή το εξωτερικό

Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν ήταν πολλές και συντριπτικό ποσοστό αρνητικές απέναντι στην κίνηση των ανθρώπων που «εμπνεύστηκαν» αυτή την υπεύθυνη δήλωση.

Ο μητροπολίτης Κύριλλος απάντησε στο ethnos.gr ότι «όποιος δημοσίευσε το συγκεκριμένο χαρτί, έχει υποχρέωση να μας πει από ποιον το πήρε. Από τη μητρόπολη Κηφισίας δεν υπάρχει τέτοια δήλωση στους ιερούς ναούς».Το συγκεκριμένο έγγραφο κάνει το γύρο του διαδικτύου και φέρεται να ζητείται από τον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αμαρουσίου, από επίδοξους νονούς, να δηλώσουν ότι «δεν έχουν τελέσει πολιτικό γάμο, ούτε έχουν σε ισχύ κάποιο σύμφωνο συμβίωσης στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, και επίσης ότι δεν έχει δηλώσει ότι είναι ομοφυλόφιλοι».Δείτε την υπεύθυνη δήλωση που προκάλεσε σάλο:

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *