Φθινοπωρινή η έξοδος για τους εκδρομείς, αλλά και αυξημένη η κίνηση σε σχέση με πέρσι

1 month ago
216 Views
exodos-ekdromeis-650

Κορυφώνεται το Σαββατοκύριακο η έξοδος και των τελευταίων αδειούχων, σε συνδυασμό με τους εκδρομείς του Δεκαπενταύγουστου και παρά το φθινοπωρινό σκηνικό του καιρού η κίνηση είναι αυξημένη σε σχέση με πέρσι.

Η αεροπορική κίνηση στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» συγκριτικά με το 2015 είναι αυξημένη κατά 7,6%, ενώ στα λεωφορεία η αύξηση φτάνει έως και στο 15%, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΚΤΕΛ Σοφοκλή Φάτσιο.

Στο λιμάνι του Πειραιά, όπως και στα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου, η κίνηση είναι μεγάλη, με το κύμα φυγής να έχει ξεκινήσει φυσικά από την Παρασκευή.

Συνολικά, από τον Πειραιά θα αναχωρήσουν μέχρι την Κυριακή 76 πλοία, ενώ από Ραφήνα και Λαύριο έχουν προγραμματιστεί για 18 δρομολόγια.

Είναι προφανές ότι το έκτατο δελτίο επιδείνωσης καιρού, που εξέδωσε το βράδυ της Τετάρτης η ΕΜΥ αιφνιδίασε πολλούς που αν γνώριζαν εκ των προτέρων είναι πολύ πιθανό να είχαν καθίσει στα σπίτια τους. Και αυτό διότι ο καιρός το Σάββατο μόνο για παραλία δεν προσφέρεται, ενώ σε κάποιες περιοχές το ίδιο θα ισχύει και την Κυριακή.

Από το βράδυ του Σαββάτου (13/08) θα αρχίσει ο καιρός να… θυμίζει και πάλι καλοκαίρι, με κάποιες εξαιρέσεις. Στα ανατολικά ηπειρωτικά και στη βόρεια Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες διάσπαρτες καταιγίδες στα ορεινά, με βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

 

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *