Η ψήφος των Βρετανών να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει “καλλιεργήσει” τη σκέψη μεταφοράς της έδρας ή δραστηριοτήτων της επιχείρησής τους στο μυαλό του 76% των διευθυνόντων συμβούλων στη χώρα, σύμφωνα με έρευνα της KPMG και όπως μεταδίδει το Bloomberg.Συγκεκριμένα, σε έρευνα της KPMG με τη συμμετοχή 100 CEOs, το 72% ψήφισε να παραμείνει η Βρετανία, στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, ενώ το 69% δήλωσε αισιόδοξο πως η οικονομία της χώρας θα συνεχίσει να αναπτύσσεται το επόμενο έτος και το 73% εκτιμά πως οι επιχειρήσεις θα γνωρίσουν ανάπτυξη. Πάντως, ένα 76% εξετάζει την πιθανότητα μετακίνησης.

“Οι CEOs αντιδρούν με σχέδια διάσωσης στην επικρατούσα αβεβαιότητα”, παρατηρεί ο επικεφαλής της εταιρείας στη Βρετανία, Simon Collins. “Περίπου οι μισοί θεωρούν πως η επιχειρηματική ικανότητα της Βρετανία θα πληγεί από την έξοδο της Βρετανία και έπειτα, για πολλούς CEOs είναι σημαντικό να σχεδιάσουν διαφορετικά σενάρια για να προστατευτούν από μελλοντικά προβλήματα”.

Όπως προκύπτει από την έρευνα, η Theresa May καλείται να εργαστεί, προκειμένου διατηρήσει τις επιχειρήσεις και τις θέσεις εργασίας στη χώρα.

Στη δημοσκόπηση της KPMG συμμετείχαν 100 CEOs επιχειρήσεων στη Βρετανία με πωλήσεις τουλάχιστον 100 εκατ. λίρες (130 εκατ. δολ.) και τουλάχιστον 500 εργαζόμενους. Η έρευνα διενεργήθηκε στη διάρκεια των τεσσάρων εβδομάδων μετά από τα μέσα Ιουλίου.