Το ύψος των τελών για το Πανηγύρι της Τεγέας

2 days ago
496 Views
SAMSUNG CSC

Μετά τις περσινές «γκρίνιες» για τον καθορισμό των ειδικών τελών γα το πανηγύρι της Τεγέας φέτος σε συνεδρίαση του το δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης στις 26 Ιουλίου ψήφισε  τα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων στο πλαίσιο διεξαγωγής της Εμποροπανήγυρης στην Παλαιά Επισκοπή Τεγέας Δήμου Τρίπολης

Την προηγούμενη χρονιά οι αρκετά ήταν τα παράπονα των επιχειρηματιών οι οποίοι κλήθηκαν να πληρώσουν όπως ανέφεραν υπέρογκα ποσά για μία «παράγκα» στο πανηγύρι της Τεγεάς κάνοντας ασύμφορο την επιχειρηματική τους δραστηριότητα στην συγκεκριμένη εμποροπανήγυρη.

Φέτος καθορίστηκε το ειδικό τέλος, ανταποδοτικού χαρακτήρα για τη χρήση και τη λειτουργία της Εμποροπανήγυρης που θα διεξαχθεί τον Αύγουστο, στην Παλαιά Επισκοπή Τοπικής Κοινότητας Σταδίου.

Την επιβολή τελών για την χρήση των κοινόχρηστων χώρων, από τους συμμετέχοντες στην εμποροπανήγυρη Τεγέας από 14/8/2016 έως 21/8/2016 ως κατωτέρω:

Για μισθωμένους χρησιμοποιούμενους χώρους από εμπόρους, μικροπωλητές κ.λ.π. (υφάσματα, σκεύη, εργαλεία, παιχνίδια, ζαχαρώδη προϊόντα κ.λ.π. ), εξαιρουμένων επιχειρήσεων εστίασης (υγειονομικού ενδιαφέροντος),

ψυχαγωγικών παιχνιδιών (Λούνα- Πάρκ) και εκμετάλλευσης θέσεων στάθμευσης (παρκινγκ), θα ισχύει.

Α)Για κάθε επιχείρηση που χρησιμοποιεί μια ή περισσότερες προσωρινές λυόμενες κατασκευές (παράγκες) των 10 τ.μ. περίπου, με τα ίδια φορολογικά στοιχεία (ΑΦΜ) κ.λ.π. για της θα καταβάλει:

Για την 1ηπαράγκα (π.χ. 10 τ.μ.) εφάπαξ το ποσό των 60 (εξήντα) ευρώ.

Για κάθε επιπλέον, συνεχόμενη παράγκα, από όλες τις πλευρές της πρώτης θα καταβάλει εφάπαξ επιπλέον 30 τριάντα ευρώ για κάθε μία. (π.χ. 3 παράγκες (Σύνολο 30 τ.μ. περίπου) . ΕΦΑΠΑΞ 60+30+30=120 ευρώ.

Β1) Όσες από τις παραπάνω εμπορικές επιχειρήσεις έχουν πρόσοψη στους παρακάτω δημοτικούς δρόμους, θα καταβάλουν επιπλέον, 20 είκοσι ευρώ ανά τρέχον μέτρο πρόσοψης.

α) Από την διασταύρωση του κεντρικού δρόμου Τρίπολης – Άστρους (απέναντι από το «Μύλο») αρχόμενη από της ιδιοκτησίες Παπασίνου, απέναντι Κολλιόπουλου και Ρούσου, διασχίζοντας την πρώτη διασταύρωση, με τον δρόμο προς την Τ.Κ. Επισκοπής, με όρια της ιδιοκτησίες κληρονόμων Χρήστου Αναγνωστόπουλου και απέναντι Τεγεατικού Συνδέσμου («Καρυδιές») και καταλήγοντας στην ιδιοκτησία Μπούρη (έναντι του Ιερού της Εκκλησίας- Κοίμησης της Θεοτόκου),

β) Συνέχεια του δρόμου προς την Τ.Κ. Επισκοπή δεξιά, αρχόμενη από την παραπάνω τελευταία διασταύρωση, (Αναγνωστόπουλου – Τεγεατικού Συνδέσμου «Καρυδιές») έως το τέλος ιδιοκτησίας κληρονόμων Τασσαρά (όριο Αγροτικός δρόμος) και απέναντι, ιδιοκτησίας Τεγεατικού Συνδέσμου (τέλος “ Παμπελοποννησιακής έκθεσης” Τεγέας),

γ) Στο δρόμο από την ξύλινη γέφυρα του Αρχαίου θεάτρου που οδηγεί στα σκαλιά του προαυλίου της εκκλησίας, έως την πρώτη διασταύρωση με το δρόμο που οδηγεί στην Τ.Κ. Επισκοπής,

δ) Σε όλο το τμήμα που αναπτύσσεται παράλληλα με τον Επαρχιακό δρόμο Τρίπολης Άστρους.

Όσες από τις παραπάνω εμπορικές επιχειρήσεις έχουν πρόσοψη στους παρακάτω δημοτικούς δρόμους, θα καταβάλουν επιπλέον 15 δέκα πέντε ευρώ ανά τρέχον μέτρο πρόσοψης.

α) Το δρόμο συνέχεια του γ) προηγούμενου, από την διασταύρωση, με το δρόμο της Τ.Κ. Επισκοπής έως το όριο της εμποροπανήγυρις (όρια χώρων στάθμευσης ΚΤΕΛ), στο ύψος του χώρου που χρησιμοποιείται συνήθως για ψυχαγωγικά παιχνίδια (Λούνα – Πάρκ κ.λ.π.).

β) Το τμήμα του δρόμου που συνδέει με την διασταύρωση τον επαρχιακό δρόμο Τρίπολης Άστρους και οδηγεί στην Τ.Κ. Επισκοπής μέχρι την πρώτη διασταύρωση που ορίζεται από της ιδιοκτησίες Βρούβα και Αναγνωστόπουλου.

Όσες επιχειρήσεις έχουν πρόσοψη σε δύο δρόμους, το αντίστοιχο τέλος θα καταβάλλεται αθροιστικά ανάλογα με την κάθε πλευρά.

 

Γ)  Επιπλέον στις παραπάνω εμπορικές επιχειρήσεις,για κάθε τετραγωνικό μέτρο ενοικιαζόμενου χρησιμοποιούμενου χώρου, με βάση της εκδιδόμενες, ανά φυσικό ή νομικό πρόσωπο άδειες, θα καταβάλλεται επιπλέον 0,50 ευρώ ανά τ.μ. του χρησιμοποιούμενου χώρου.

Για τις επιχειρήσεις εστίασης (υγειονομικού ενδιαφέροντος κ.λ.π.) θα καταβάλουν:

α) Εφάπαξ για κάθε ενιαία επιχείρηση 200 διακόσια ευρώ.

β) το τέλος ανά τρέχον μέτρο σε πρόσοψη δημοτικού δρόμου, όμοια με το αντίστοιχο του (Ι), (Β1 και Β2)

γ) Για τα 150 τ.μ. πρώτα τ.μ. χρησιμοποιούμενων χώρων θα καταβάλουν 5 ευρώ ανά τ.μ.

Για τα επόμενα 150 τ.μ., 3 τρία ευρώ ανά τ.μ.(π.χ. για 200 τ.μ. ) Σύνολο 150Χ5 = 750€

50Χ3= 150 €

Σύνολο 900€

Για όλα τα επιπλέον των 300 τ.μ., 1 ένα ευρώ ανά τ.μ.

Για τις επιχειρήσεις ψυχαγωγικών παιχνιδιών (Λούνα- πάρκ κ.λ.π.) 0,80 ευρώ ανά τ.μ.

Για τις επιχειρήσεις που λειτουργούν χώρους στάθμευσης κατά την περίοδο εμποροπανήγυρις Τεγέας, και εισπράττουν αντίστοιχο αντίτιμο, επιβάλλει ειδικό τέλος 0,60 ευρώ ανά τ.μ. χρησιμοποιούμενου χώρου, εκτός τους χώρους στάθμευσης που παρέχονται δωρεάν.

Μετά από διαλογική συζήτηση και με επισημάνσεις όσων αφορά τα παρκινγκ τα τέλη για την περίοδο από 14/8/2016 έως 21/8/2016  ψηφίστηκαν από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου Τρίπολης καθώς μειοψηφήσαν οι 1. Σμυρνιώτη Ιωάννη, 2.Κοσκινά Δημητρίου, 3.Ζαμπαθά Χριστίνας, 4.Ταλούμη Κωνσταντίνου,5.Εικοσιδέκα Μαρίας, 6.Αυδή Ανδρέα, 7.Γκόφη Αθανάσιου και 8.Μπισιούλη Ζαφείριου οι οποίοι ψήφισαν παρών.

http://www.arcadiaportal.gr/

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Menu Title