Τι είπε ο βουλευτής  ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας  στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Apr 19, 2016
366 Views

ScreenHunter_2893 Apr. 19 11.09

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ,Γιάννης Γκιόλας  έδωσε απαντήσεις στην προσπάθεια  Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ ,να πείσουν ότι η κυβέρνηση ασκεί ωμές παρεμβάσεις στο θεσμό της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης. Αποδεικνύει ότι οι ισχυρισμοί αυτοί είναι ανίσχυροι και χωρίς επιχειρήματα.

Μετά από σχετική ερώτηση ο αναπληρωτής  Υπουργός Δικαιοσύνης , επέδειξε έγγραφο της Εισαγγελέως Εφετών κ. Τσατάνη  (που είναι μητέρα και σύζυγος βουλευτών της Ν.Δ) ,προς την Εισαγγελέα Διαφθοράς κ. Ράικου.

Με το έγγραφο αυτό , εξεδήλωνε την πρόθεση της ,να της επιστρέψει το φάκελο «Βγενόπουλου».  Ο φάκελος  αφορούσε την υπόθεση των Θαλασσοδανείων .Οι τράπεζες του Βγενόπουλου MARFIN-MIG,

Έλαβαν   ΄΄ θαλασσοδάνεια΄΄ και μετοχοδάνεια ,που ξεπερνούσαν 3 φορές τα κεφάλαια που διέθετε ο όμιλος ΜΑRFIN. Aντίστοιχα δάνεια είχε δώσει και η κυπριακή τράπεζα ,  ΜΑRFIN POPULAR BANK ,μητρική της αντίστοιχης ελληνικής ,

Και γι’ αυτό το λόγο ζητείτο η ποινική δίωξη του Βγενόπουλου από την κυπριακή Δικαιοσύνη.  Παρόλο που η υπόθεση αυτή έπρεπε να ερευνηθεί από Εισαγγελέα Διαφθοράς , η Εισαγγελέας Εφετών    κ.   Τσατσάνη τελικώς ,  κράτησε η ίδια και εξέτασε την υπόθεση .Δεν άσκησε ποινική δίωξη κατά του Βγενόπουλου ,τον απάλλαξε με βούλευμα ,χωρίς να τον στείλει καν στο ακροατήριο.

Τελικώς αποδυναμώθηκε η προσπάθεια Ν.Δ -ΠΑΣΟΚ ,να πείσουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη. Αντιθέτως η προσπάθεια τους γύρισε εις βάρος τους ,αφού τέθηκε στο αρχείο μια τόσο σοβαρή υπόθεση διαφθοράς, χωρίς ποτέ να διερευνηθεί .

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Menu Title