Τα δάνεια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πληρώνονται από τον ελληνικό λαό

3 months ago
529 Views
daneia-kommaton_article

Τα δάνεια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πληρώνονται από τον ελληνικό λαό

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Παπαηλιού σε δελτίο Τύπου αναφέρει πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα σε σχέση με τα δάνεια των κομμάτων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠαΣοΚ τα οποία, πρώτον, δεν είναι ενήμερα, δηλαδή δεν αποπληρώνονται, και, δεύτερον, για τις εν λόγω δανειακές συμβάσεις δεν έχει γίνει καταγγελία, όπως θα γινόταν με οποιοδήποτε μη εξυπηρετούμενο δάνειο.

Παράλληλα, τα δάνεια των δύο μεγάλων κομμάτων μέσω της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, πληρώνονται με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων.

Διαβάστε αναλυτικά το δελτίο Τύπου:

Κατά τη συνεδρίαση της 28.6.2016 της Εξεταστικής Επιτροπής «για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων και των ιδιοκτητριών εταιρειών των μέσων μαζικής ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας»

1) Ζήτησε από το μάρτυρα-διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΕ να επιβεβαιώσει, ότι το δάνειο του ΣΥΡΙΖΑ από την ΕΤΕ είναι τακτοποιημένο, ενήμερο και με ουσιαστική εξασφάλιση επί ακινήτου, πράγμα που ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ το επιβεβαίωσε

2) Ζήτησε από το μάρτυρα να αναφερθεί στα δάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, και ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ απάντησε ότι τα συγκεκριμένα δάνεια δ ε ν είναι ενήμερα, δηλαδή δεν αποπληρώνονται (ληξιπρόθεσμα και ανεξόφλητα), και η ΕΤΕ βρίσκεται σε συζήτηση με αυτά τα κόμματα, προκειμένου να δουν τι θα γίνει!!! Πάντως καταγγελία των δανειακών συμβάσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν έχει γίνει, όπως θα γίνονταν με άλλους «κοινούς θνητούς» δανειολήπτες.

3) Τέλος, ερώτησε το μάρτυρα, αν η ΕΤΕ διαθέτει μηχανισμό που να διασφαλίζει ότι η ίδια απαίτηση από την κρατική επιχορήγηση, που δίδεται από τα κόμματα, ως εγγύηση, δεν έχει δοθεί και σε άλλη Τράπεζα καθώς και αν η «εξασφάλιση», μέσω μελλοντικής απαίτησης, αγνώστου ύψους, εξοφλούμενης μάλιστα το 2019 και το 2020 !!! αυξάνει κατακόρυφα το ρίσκο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ δεν έδωσε πειστική απάντηση, δεδομένου ότι ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Η. Παπαηλιού του αντέτεινε, ότι α) (για μεν τη ΝΔ) Υπάρχει η από 20.12.2010 σύμβαση ενεχυρίασης απαίτησης στην ΕΤΕ, ποσού 5 εκ. ευρώ επί της κρατικής επιχορήγησης του έτους 2019 και 4 εκ. ευρώ επί της κρατικής επιχορήγησης του έτους 2020. Το ίδιο ποσό της κρατικής επιχορήγησης έχει εκχωρηθεί με προηγούμενη σύμβαση, την από 27.7.2010 σύμβαση ενεχυρίασης, στην ΑΤΕ (τώρα Τράπεζα Πειραιώς) όπου έχει συμφωνηθεί ρήτρα μ η εκχώρησης σε τρίτους των κρατικών επιχορηγήσεων των ετών 2019 και 2020 (διπλή εκχώρηση !!!)

β) (για δε το ΠΑΣΟΚ)

Με την από 23.12.2010 σύμβαση ενεχυρίασης απαίτησης για ποσό ύψους 8.5 εκ. ευρώ, έχει εκχωρηθεί στην ΕΤΕ απαίτηση από την κρατική επιχορήγηση του έτους 2015 ύψους 8.5 και €8.5 εκ. ευρώ για το έτος 2019, από τις οποίες όμως αυτή του 2015, είχε εκχωρηθεί, με προηγούμενες συμβάσεις, σε άλλες τράπεζες όπως, με την από 13.12.2010 σύμβαση στην Αttica, με την από 19.11.2009 σύμβαση στη Marfin και με την από 18.11.2010 στην Τράπεζα Πειραιώς (πολλαπλή εκχώρηση !!!)

Δηλαδή, τα δάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι επί της ουσίας ΑΚΑΛΥΠΤΑ, κατά το κοινώς λεγόμενο «δανεικά και αγύριστα».

Και βέβαια, μέσω της ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών, πληρώνονται από τον ελληνικό λαό !!!

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *