Συνελήφθη ο εφοπλιστής Καραγιώργης του τηλεοπτικού σταθμού PLP & Attica TV

3 days ago
323 Views
2062738

Το όνομα του εφοπλιστή Γιάννη Καραγιώργη ήταν ανέκαθεν γνωστό στους οικονομικούς κύκλους. Έγινε ευρύτερα γνωστό, όταν αποφάσισε να απασχοληθεί ενεργά στον χώρο των media στην Ελλάδα με την εξαγορά περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών και του Attica Tv.
Από σήμερα θα απασχολήσει τη δημοσιότητα για τις δικαστικές περιπέτειες που τον κυνηγούν από το παρελθόν.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του zougla.gr, κατόπιν διεθνούς εντάλματος σύλληψης από τις ολλανδικές Αρχές, άνδρες της Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής τον εντόπισαν το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή της Γλυφάδας (δηλώνει κάτοικος Ψυχικού) και τον συνέλαβαν. Ωστόσο, ο ίδιος επικαλέστηκε ασθένεια και διακομίστηκε αρχικά στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, προκειμένου να εξεταστεί από τον θεράποντα ιατρό του και εν συνεχεία μεταφέρθηκε φρουρούμενος στο Ιπποκράτειο. Μόλις λάβει εξιτήριο θα μεταφερθεί στον εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση του εντάλματος.

Κατά πληροφορίες, οι κατηγορίες που τον βαρύνουν είναι: απάτη, πλαστογραφία και δόλια πτώχευση.



Το who is who του επιχειρηματία

Ήταν Δεκέμβριος του 2015 όταν ο 63χρονος εφοπλιστής Γιάννης Καραγιώργης παρουσίαζε το νέο τηλεοπτικό δίκτυο HellasNet, θέλοντας να μπει στον τομέα της ενημέρωσης.

Η ΗellasNet είναι τηλεοπτικό δίκτυο περιφερειακών καναλιών. Υπουργοί, τραπεζίτες, επιχειρηματίες, μεγαλοδιαφημιστές, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, κοσμικοί παρήλασαν στο Μουσείο της Ακρόπολης και παρακολούθησαν την επίσημη παρουσίαση του νέου τηλεοπτικού δικτύου.

Όσοι γνωρίζουν τον εφοπλιστή περιγράφουν τη ζωή του ως ανατρεπτική και μυστηριώδη. Και ο δεύτερος χαρακτηρισμός αποδίδεται για κάποια πρόσωπα με τα οποία διασυνδέθηκε τα τελευταία χρόνια, όπως ο Ρώσος κροίσος Κονσταντίν Μαλοφέβ, με τον οποίο ενώθηκε με κουμπαριά.

Ο Γιάννης Καραγιώργης μπορεί να είναι άγνωστος στο ευρύ κοινό, όμως διατηρεί τις κατάλληλες διασυνδέσεις και επαφές στη λίστα του κινητού του τηλεφώνου. Πριν από την παρουσίαση του τηλεοπτικού δικτύου που αναπαράχθηκε από τα μέσα ενημέρωσης και ειδικά από τις ιστοσελίδες, οι αναρτήσεις σχετικά με το όνομά του ήταν ελάχιστες ακόμη και στο παγκόσμιο διαδικτυακό «βιβλίο», την Google.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Γιάννης Καραγιώργης επιχειρεί να ασχοληθεί με τα μέσα ενημέρωσης, αν και τις προηγούμενες δύο τα σχέδιά του δεν είχαν ευοδωθεί.

Η πρώτη ήταν το 2011 με τον Alpha του Δημήτρη Κοντομηνά, αλλά η συνεργασία δεν προχώρησε, ενώ η δεύτερη το 2013, όταν δήλωνε αποφασισμένος να βάλει 5 εκατομμύρια ευρώ για τη διάσωση του καναλιού. Το τρίτο μπάσιμο αποδείχθηκε περισσότερο τυχερό όσο και εντυπωσιακό.

Το HellasNet αποτελείται από 11 κανάλια και συγκεκριμένα τα Alfa Τηλεόραση Βορείου Ελλάδος (Ανατολική Μακεδονία και Θράκη), Corfu Channel/Τηλεόραση της Κέρκυρας (Δυτική Ελλάδα), Δίκτυο 1 Καστοριάς (Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας), ΕΝΑ Κεντρικής Ελλάδας (Στερεά Ελλάδα), Irida TV της Ρόδου (Δωδεκάνησα) PLP Αχαΐας (Πελοπόννησος), Sitia TV του Λασιθίου (Κρήτη), TVM Λέσβου (Βόρειο Αιγαίο), το Attica TV (Αττική) και το TRT Μαγνησίας (Θεσσαλία). Το τελευταίο ο Καραγιώργης το αγόρασε από την οικογένεια Αντωνίου, καθώς τα παιδιά του Άγγελου Αντωνίου, Γιώργος και Τέα, δεν θέλησαν να συνεχίσουν την παράδοση στα ΜΜΕ.

Περιλαμβάνει δελτία ειδήσεων, μαγκαζίνο, εκπομπές. Εκτός από τον Κώστα Βαξεβάνη, που ανέλαβε διευθυντής Ενημερωτικού Τομέα, στο τιμ της HellasNet εντάχθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Σωτήρης Ρούσσης ως διευθυντής Εμπορικής Ανάπτυξης και ο Βαγγέλης Μαυρογιάννης ως διευθυντής Εμπορικής Ανάπτυξης.

Το 1994 ένα φοβερό δυστύχημα στο υπερδεξαμενόπλοιό του «Στολίδι» οδήγησε σε ναυάγιο την εταιρεία του Silver Carre Vs, η οποία διέθετε 13 πλοία.

Ξέσπασε πυρκαγιά, με αποτέλεσμα να καούν 20 ναυτικοί.

Οι μεγάλες τράπεζες του εξωτερικού, που είχαν ανοίξει την κάνουλα τροφοδοτώντας τον με αρκετά εκατομμύρια, έκλεισαν απότομα, ενώ οι ασφαλιστικές εταιρείες στράφηκαν κατά της περιουσίας τόσο της εταιρείας όσο και της προσωπικής του.

Και μέσα σε όλα αυτά ήρθε και το διαζύγιο με τη σύζυγό του, Ιωάννα Πάικου, με την οποία είχε αποκτήσει έναν γιο.

Τα πάντα φαίνονταν να είχαν χαθεί. Ο Καραγιώργης είχε πνιγεί σε έναν ωκεανό αγωγών και χρεών. Σιγά σιγά άρχισε να στέκεται και πάλι στα πόδια του και να χτίζει νέες επιχειρήσεις. Ασχολήθηκε με τις ναυλώσεις πλοίων, προσπαθώντας να ανέλθει στις πρώτες θέσεις του πόντιουμ της ναυτιλίας.

Το 2001, οι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου έμαθαν για πρώτη φορά το όνομά του, όταν γράφτηκε στον Τύπο ότι θα επένδυε 18 εκατομμύρια δολάρια στην ΑΕΚ. Τα χρήματα, όμως, δεν μπήκαν ποτέ στα ταμεία της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ.

http://www.zougla.gr/

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *