Συμπλοκή προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά- Ένας τραυματίας

Apr 10, 2016
42 Views
ÐÑÏÓÖÕÃÅÓ-ÌÅÔÁÍÁÓÔÅÓ ÓÔÏ ËÉÌÁÍÉ ÔÏÕ ÐÅÉÑÁÉÁ (ICONPRESS/ÃÉÙÑÃÏÓ ÆÁ×ÏÓ)

Συνεχή επεισόδια με μεθυσμένους Τυνήσιους παράτυπους μετανάστες καταγγέλλουν Σύροι πρόσφυγες που βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά. Ένα από αυτά σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, όταν σύμφωνα με τις καταγγελίες Σύρων, Τυνήσιοι επιχείρησαν να κλέψουν ταξιδιωτικά έγγραφα.

Ακολούθησε συμπλοκή κατά την οποία βγήκαν μαχαίρια με αποτέλεσμα ένας άνδρας να τραυματιστεί στο πόδι και να διακομιστεί με ασθενοφόρο στο Ασκληπιείο της Βούλας. Την ίδια στιγμή πρόσφυγες και μετανάστες αρνούνται την επιβίβασή τους στα πούλμαν που θα τους μεταφέρουν στα hot spots.

Ωστόσο οι κυβερνητικές προσπάθειες για άδειασμα του λιμανιού συνεχίζονται με τη διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου στα αραβικά, τα φαρσί, τα αγγλικά και τα ελληνικά με το οποίο ζητείται από τους περίπου 4.500 πρόσφυγες και μετανάστες να εγκαταλείψουν τους επιβατικούς σταθμούς και τις πύλες του λιμανιού.

Όπως εξηγείται στο φυλλάδιο η καταγραφή προσφύγων και μεταναστών γίνεται μόνο στα hot sposts και ως εκ τούτου η παραμονή σε οποιονδήποτε άλλο χώρο αποτελεί χάσιμο χρόνου.

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Menu Title