ΣΟΚ! Είχαν στήσει οικογενειακή επιχείρηση διακίνησης κοκαΐνης

3 days ago
712 Views
tromaktiko2

Ενώπιον του ανακριτή αναμένεται να περάσουν αύριο στις 12 το μεσημέρι τα τέσσερα μέλη της οικογένειας που είχαν στήσει… επιχείρηση διακίνησης κοκαΐνης…

Πρόκειται για τον 42χρονο πατέρα, την 37χρονη μητέρα, το 15χρονο γιο τους αλλά και τον 79χρονο παππού της οικογένειας.
Και οι τέσσερις εμφανίστηκαν την περασμένη Παρασκευή ενώπιον του εισαγγελέα ο οποίος τους άσκησε ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών.

Μάλιστα και οι τέσσερις ζήτησαν κι έλαβαν προθεσμία κι αναμένεται να απολογηθούν αύριο το μεσημέρι.

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, έχουν συλληφθεί τέσσερα μέλη μίας οικογένειας που διαμένει σε περιοχή του δήμου Γόρτυνας που είχαν κρύψει την κοκαΐνη στο… χωράφι τους.

Η… επιχείρηση

«Εγκέφαλος» της οικογενειακής επιχείρησης φαίνεται πως ήταν – με τα μέχρι τώρα στοιχεία – ο 42χρονος πατέρας της οικογένειας ενώ στην διακίνηση των ναρκωτικών συμμετείχε η 37χρονη μητέρα αλλά και το 15χρονο παιδί τους. Παράλληλα, κάποιον ρόλο στην οικογενειακή «επιχείρηση» φαίνεται να είχε και ο παππούς – ετών 79 – στο σπίτι του οποίου βρέθηκε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό αλλά και ένα κυνηγετικό όπλο.

Η επιχείρηση φαίνεται ότι ήταν πολύ καλά οργανωμένη. Ο πατέρας κανόνιζε την εισαγωγή της κοκαΐνης στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη με τις πληροφορίες του cretapost να κάνουν λόγο πως η χώρα που είχαν επιλέξει για να αγοράζουν τα σκληρά ναρκωτικά ήταν η Ολλανδία.

Στη συνέχεια οι ποσότητες κοκαΐνης, τις οποίες πρώτα είχαν επεξαργαστεί, φυλάσσονταν σε λακκούβες που είχε σκάψει η οικογένεια σε χωράφι που διατηρούσε στην περιοχή.

Από εκεί και πέρα είχαν τηλεφωνικές επικοινωνίες με διάφορους «αγοραστές» στην Κρήτη όπου και κανόνιζαν ραντεβού για να γίνει το… αλισβερίσι.

Μάλιστα, στην διακίνηση των ναρκωτικών ο πατέρας δεν δίστασε να χρησιμοποιεί και το 15χρονο παιδί του!

Η εξάρθρωση της… οικογενειακής επιχείρησης

Ο 42χρονος πατέρας – όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του cretapost – φαίνεται πως ήταν γνώριμος στις αρχές  καθώς το 2012 είχε συλληφθεί ξανά από τους αστυνομικούς έχοντας στην κατοχή του 100 γραμμάρια κοκαΐνης.

Τον τελευταίο καιρό στα γραφεία του Αστυνομικού Μεγάρου είχαν φτάσει πληροφορίες για την συνέχιση της δράσης του 42χρονου ο οποίος αυτή τη φορά είχε βάλει στην… επιχείρηση και όλη την οικογένειά του.

Οι αστυνομικοί μετά από αξιοποίηση των συγκεκριμένων πληροφοριών αποφάσισαν χθες να κάνουν «έφοδο» στο σπίτι της οικογένειας και να ψάξουν και το χωράφι.

Εκεί βρήκαν και κατάσχεσαν πέντε συσκευασίες με 3.224 γραμμάρια κοκαΐνης, 26.650 ευρώ σε μετρητά, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, κινητά τηλέφωνα αλλά και ένα κυνηγετικό όπλο που ανήκει στον 79χρονο παππού.

Νωρίτερα, είχαν προχωρήσει στην σύλληψη του 42χρονου  τον οποίον και εντόπισαν στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης» που μόλις είχε πατήσει το πόδι του στο… Ηράκλειο αλλά και την 37χρονη σύζυγό του στον χώρο εργασίας της.

Ο παππούς και το 15χρονο παιδί συνελήφθησαν κατά τις έρευνες που έκαναν οι αρχές στο σπίτι της οικογένειας.

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *