Σαν σήμερα 20η Ιουλίου αλλά του 1974, σαράντα περίπου χιλιάδες Τούρκοι στρατιώτες..

2 days ago
851 Views
13754507_10210672814796147_3797950885952981934_n

Σαν σήμερα 20η Ιουλίου αλλά του 1974, σαράντα περίπου χιλιάδες Τούρκοι στρατιώτες, υπό την υποστήριξη της Τουρκικής Αεροπορίας και του ναυτικού εισέβαλαν στις βόρειες ακτές της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η απόβαση των Τουρκικών στρατευμάτων που ολοκληρώθηκε σε δύο φάσεις, με ένα μήνα σχεδόν διαφορά η πρώτη από τη δεύτερη, είχε ως αποτέλεσμα την κατοχή του 37% της Κυπριακής Δημοκρατίας. Περίπου 200.000 εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους, έγιναν πρόσφυγες στην ίδια τους την πατρίδα, περίπου 4.000 νεκροί, και 1.619 δηλώθηκαν αγνοούμενοι. Οι Τούρκοι κατακτούν το 65% της καλλιεργήσιμης έκτασης, το 70% του ορυκτού πλούτου, το 70% της βιομηχανίας, το 80% των τουριστικών εγκαταστάσεων .
Η Κυπριακή Δημοκρατία κάλεσε την Τουρκία, να προσφύγουν και οι δυο χώρες στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για να γνωματεύσει κατά πόσο νόμιμα εισέβαλε η Τουρκία στην Κύπρο. Η Τουρκία όμως αρνείται.
Πηγή: https://el.wikipedia.org/…/%CE%A4%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%C…
Μία παραλλαγή (“φωτοαναγραφία”) πάνω σε μία φωτογραφία του 20ετούς σπουδαστού του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης, Γιώργου Πιτροπογιαννάκη στην σκάλα του Νέου Κτιρίου του Παντείου Πανεπιστημίου το 1985… Ο χώρος του Πανεπιστημίου λογάται Άσυλο Ιδεών… Κριτικάρει, Ελέγχει, Αμφισβητεί, Προτείνει, Σατυρίζει, Λέγει, Επιλέγει, Διαλέγει, Παραλέγει ή Προλέγει … Υπό το πρίσμα αυτής της Ιδέας και του Πνεύματος ότι “διαφωνώ με όσα λες αλλά θα υπερασπίζομαι μέχρις εσχάτων μου, το δικαίωμά σου να το λες”, φαντάζομαι κάτι από κάθε μέρα… Στο πέρασμα του Χρόνου ο Θεός Κρόνος είναι ο ίδιος ο Θεός Χρόνος…Προσπαθεί όλα τα γεννήματα, δημιουργήματα, πνευματικά παιδιά του, να τα καταπιεί… Όλα έτσι να ξεχαστούν… Όμως πάντα κάτι μένει για την θύμηση, στην αιωνιότητα… Βασιζόμενος πάνω σε μια δική του πρωτότυπη ιδέα, ο Γιώργος Πιτροπογιαννάκης επικαιροποιεί και «φωτοαναγραφίζει» το Σαν σήμερα… Πες τε το Επέτειος, Μνήμη vs Λήθη, Αιωνία η Μνήμη ή ο George Pitropogiannakis on this day as time goes by…
Δείτε επίσης τα κάτωθι 10 εκπαιδευτικά κανάλια:
Η Οδύσσεια του Κόσμου:https://www.youtube.com/channel/UC_PpGZM3lLNnMp4kPpMfOqA
Λογοτεχνία: https://www.youtube.com/user/GPITRAL1
Learning English with Music!https://www.youtube.com/channel/UCdUs64xmsFzVq8TnDqA1tAg
Συκολόγος-Βιάννος-Κρήτη!
https://www.youtube.com/user/SYKOLOGOS
Ελληνική Μουσική!
https://www.youtube.com/user/GPITRAL4
Εκπαιδευτικά Βίντεο Μυθολογία Αίσωπος
https://www.youtube.com/user/GPITRAL5
Ταξίδια, Τόποι, άνθρωποι σε μια βιντεοκάμερα…
https://www.youtube.com/user/GPITRAL6
Radio on … Έαρ!
https://www.youtube.com/user/GPITRAL7
TV Programmes for Learning English
https://www.youtube.com/channel/UCJo5Lblj9UDZvHtVKzoBRuw
Χαρούμενη Εκπαίδευση!https://www.youtube.com/channel/UCp_0VMwvn5LeJMhtreBFIc

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Menu Title