Προς τηλεοπτικούς σταθμούς: δώστε τις κεραίες σας στην Digea ή πληρώστε ..

2 years ago
8080 Views
antennas
Έναν ακόμη εκβιασμό φαίνεται ότι εισάγει η κυβέρνηση προς τους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν έχουν μέχρι τώρα αδειοδοτήσει τις κεραίες τους. Σύμφωνα με νόμο που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ραδιοεκπομπών και πολεοδομίας μέχρι τέλη Απρίλη, αλλιώς επίκειται κατεδάφιση. Βέβαια ο νομοθέτης προέβλεψε και μια εναλλακτική: λέει ότι  «Οι κατασκευές κεραιών των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής, περιφερειακής ή τοπικής εμβέλειας μπορούν να μεταβιβαστούν κατά κυριότητα σε πάροχο δικτύου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής», που δεν είναι άλλος από την Digea! Οι σταθμοί της επαρχίας έχουν ήδη δεχτεί ισχυρές πιέσεις το τελευταίο διάστημα λόγω της οικονομικήκρίσης, ενώ προσφάτως, μετά από φωτογραφικό διαγωνισμό, αποφασίστηκε ότι ο μόνος ιδιωτικός πάροχος που δικαιούται να εκπέμπει ψηφιακά σε όλη την Ελλάδα θα είναι η Digea, που σημαίνει ότι οι τοπικοί σταθμοί θα πρέπει να πληρώνουν μεγάλα ποσά στην Digea για την εκπομπή του σήματός τους. Κι ενώ αυτή η μετάβαση προβλέπονταν να λάβει χώρα τους επόμενους μήνες, μέχρι και την ολοκληρωτική ψηφιακή μετάβαση το Νοέμβριο, τώρα ζητείται από τους επαρχιακούς σταθμούς να αντεπεξέλθουν στα υψηλά έξοδα των μελετών για τις κεραίες τους, με την απειλή της κατεδάφισης. Δεδομένου ότι μπορεί οι σταθμοί να μην κρίνουν σκόπιμο να προχωρήσουν στην αδειοδότηση κεραιών που ούτως ή άλλως θα βγουν εκτός αέρα μέχρι το Νοέμβριο, ο νόμος αυτός τους αναγκάζει να τις μεταβιβάσουν «κοψοχρονιά» στη Digea. Με αυτόν τον τρόπο ενδεχομένως να λύνει η Digea το πρόβλημα του υψηλού κόστους της πανελλαδικής κάλυψης, αφού θα της προσφερθεί εξοπλισμός από υπάρχουσες μη αδειοδοτημένες κεραίες, των οποίων οι ιδιοκτήτες δεν μπορούν να συντηρήσουν. www.radiofono.gr  

Δεδομένου ότι μπορεί οι σταθμοί να μην κρίνουν σκόπιμο να προχωρήσουν στην αδειοδότηση κεραιών που ούτως ή άλλως θα βγουν εκτός αέρα μέχρι το Νοέμβριο, ο νόμος αυτός τους αναγκάζει να τις μεταβιβάσουν «κοψοχρονιά» στη Digea.

User Rating: 4.55 ( 1 votes)
0

Έναν ακόμη εκβιασμό φαίνεται ότι εισάγει η κυβέρνηση προς τους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν έχουν μέχρι τώρα αδειοδοτήσει τις κεραίες τους. Σύμφωνα με νόμο που ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, είναι υποχρεωμένοι να καταθέσουν μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων, ραδιοεκπομπών και πολεοδομίας μέχρι τέλη Απρίλη, αλλιώς επίκειται κατεδάφιση. Βέβαια ο νομοθέτης προέβλεψε και μια εναλλακτική: λέει ότι  «Οι κατασκευές κεραιών των τηλεοπτικών σταθμών εθνικής, περιφερειακής ή τοπικής εμβέλειας μπορούν να μεταβιβαστούν κατά κυριότητα σε πάροχο δικτύου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής», που δεν είναι άλλος από την Digea!

Οι σταθμοί της επαρχίας έχουν ήδη δεχτεί ισχυρές πιέσεις το τελευταίο διάστημα λόγω της οικονομικήκρίσης, ενώ προσφάτως, μετά από φωτογραφικό διαγωνισμό, αποφασίστηκε ότι ο μόνος ιδιωτικός πάροχος που δικαιούται να εκπέμπει ψηφιακά σε όλη την Ελλάδα θα είναι η Digea, που σημαίνει ότι οι τοπικοί σταθμοί θα πρέπει να πληρώνουν μεγάλα ποσά στην Digea για την εκπομπή του σήματός τους. Κι ενώ αυτή η μετάβαση προβλέπονταν να λάβει χώρα τους επόμενους μήνες, μέχρι και την ολοκληρωτική ψηφιακή μετάβαση το Νοέμβριο, τώρα ζητείται από τους επαρχιακούς σταθμούς να αντεπεξέλθουν στα υψηλά έξοδα των μελετών για τις κεραίες τους, με την απειλή της κατεδάφισης.

Δεδομένου ότι μπορεί οι σταθμοί να μην κρίνουν σκόπιμο να προχωρήσουν στην αδειοδότηση κεραιών που ούτως ή άλλως θα βγουν εκτός αέρα μέχρι το Νοέμβριο, ο νόμος αυτός τους αναγκάζει να τις μεταβιβάσουν «κοψοχρονιά» στη Digea. Με αυτόν τον τρόπο ενδεχομένως να λύνει η Digea το πρόβλημα του υψηλού κόστους της πανελλαδικής κάλυψης, αφού θα της προσφερθεί εξοπλισμός από υπάρχουσες μη αδειοδοτημένες κεραίες, των οποίων οι ιδιοκτήτες δεν μπορούν να συντηρήσουν.

www.radiofono.gr