Πραξικόπημα των Τροϊκανών στις Τράπεζες

3 months ago
579 Views
efsyn

Με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, η κυβέρνηση – «τροχονόμος» της Τρόικα, αντέδρασε χλιαρά στο Πραξικόπημα που συντελείτε στις Τράπεζες και που νομοτελειακά θα καταλήξει στον απόλυτο αφελληνισμό του εγχώριου τραπεζικού συστήματος.

Σύμφωνα με non paper της Αντιπροεδρίας της κυβερνήσεως (Δραγασάκης), και με αφορμή   τις τελευταίες εξελίξεις στην τράπεζα Πειραιώς «κύκλοι της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης επισημαίνουν πως ο Μιχάλης Σάλλας είχε από καιρό ενημερώσει για την πρόθεσή του να αποχωρήσει από το διοικητικό συμβούλιο (σ.σ.: αναλυτικά παρακάτω), σε χρόνο που οι συνθήκες θα ήταν ώριμες και ο ίδιος θα έκρινε ως ενδεδειγμένο. Για την κυβέρνηση, πρωτεύον ήταν και είναι, όπως επισημαίνουν οι ίδιοι κύκλοι, η τράπεζα Πειραιώς να έχει μια ισχυρή διοίκηση που να λειτουργεί με βασικό κριτήριο τα συμφέροντα της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. «

Το θέμα κυριαρχεί σήμερα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, με εξαιρετικά αρνητικό τρόπο για την Κυβέρνηση.

Ενώ είναι χαρακτηριστικό πως δύο εφημερίδες που μόνο αντικυβερνητικές δεν είναι, η«Εφημερίδα των Συντακτών» και η «Kontranews», θέτουν σειρά εύλογων ερωτημάτων για τις αρνητικές επιπτώσεις της απόφασης της Τρόικα (με την ανοχή πάντα της Κυβέρνησης) να ξηλώσει τις διοικήσεις όλων των Τραπεζών.

Γράφει μεταξύ άλλων στο βασικό της άρθρο η «Εφημερίδα των Συντακτών»:

» Είναι κοινό μυστικό η απόφαση των θεσμών να προκαλέσουν ουσιαστικές αλλαγές στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Οι αλλαγές αυτές, μάλιστα, θα είναι ιδιαίτερα βαθιές σε κάποιες από τις συστημικές τράπεζες και αυτό -σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες- αφορά πρωτίστως την Πειραιώς και την Εθνική.

Κακά τα ψέματα. Ο Μιχάλης Σάλλας έφυγε γιατί αυτό ήθελαν οι θεσμοί. Και ακριβώς επειδή θέλουν οι θεσμοί, θα φύγουν και άλλοι.

Τι σηματοδοτούν όμως αυτές οι εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα, αρχής γενομένης από το -μέχρι χθες- αφεντικό της Πειραιώς; Με βεβαιότητα δεν μπορεί να απαντήσει κανείς.

Παρ’ όλα αυτά αποτελεί αναμφισβήτητο γεγονός πως η ατμομηχανή των σύγχρονων οικονομιών είναι οι τράπεζες, καθώς αυτές αποτελούν τον αιμοδότη κάθε οικονομικής δραστηριότητας από την πιο μικρή ώς την πιο μεγάλη.

Συνεπώς, όταν συντελούνται ουσιαστικές αλλαγές στο τραπεζικό σύστημα αυτό σηματοδοτεί αντίστοιχες αλλαγές στο σύνολο της οικονομίας.

Με άλλα λόγια, αυτό που ξεκίνησε στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα συνιστά απαρχή της αναδιάρθρωσης του ελληνικού καπιταλισμού στη μετά την κρίση εποχή.

Είναι απολύτως βέβαιο ότι θα δούμε και άλλα…«

Σε ένα «τόνο» παραπάνω η «Kontranews» αναφέρει μεταξύ άλλων στο βασικό της θέμα:

kontra

«Με συντονισμενες κινήσεις και εκβιαστικά τελεσίγραφα οι ξένοι κερδοσκόποι σε αγαστή συνεργασία με τον ΕSM που ελέγχεται απ’ τους Γερμανούς επιχειρούν πραξικοπηματικά να αλώσουν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Απαίτηση των ξένων τοκογλύφων είναι η αλλαγή των διοικήσεων σε όλες τις ελληνικές τράπεζες, προκειμένου στη συνέχεια να τοποθετηθούν ξένοι τραπεζίτες, που θα ελέγχονται άμεσα απ’ το σύστημα της τρόικας και των ξένων κερδοσκόπων.

Οι πιέσεις προς την ελληνική κυβέρνηση είναι αφόρητες και καταιγιστικές, τόσο απ’ τα αρμόδια κοινοτικά όργανα όσο και από τους μηχανισμούς που συνδέονται με κερδοσκοπικά κεφάλαια και έχουν βάλει στο στόχαστρο μέσω της άλωσης του τραπεζικού συστήματος το σύνολο των ελληνικών επιχειρήσεων, που είναι εκτεθειμένες σε δανεισμό εξαιτίας των έξι εφιαλτικών χρόνων του μνημονίου.

Το κερδοσκοπικό FUND του περιβόητου Πόλσον μεθοδεύει την αρπαγή δύο μεγάλων Ελληνικών τραπεζικών ομίλων.

Στα σχέδια του γύπα είναι ο έλεγχος των κόκκινων δανείων και η απαλλοτρίωση στην κυριολεξία όλων των μεγάλων επιχειρήσεων και των ξενοδοχειακών μονάδων. Στην ουσία επιχειρούν να αρπάξουν το σύνολο των ελληνικών επιχειρήσεων, τα σπίτια και τα χωράφια μας σε εξευτελιστικές τιμές και στη συνέχεια να τα μεταπωλήσουν παράγοντας υπερκέρδη.

Πρόκειται για μια μαφιόζικη πρακτική που θα έχει συνέπειες σε όλους τους ζωτικούς τομείς της Ελληνικής οικονομίας.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι αν ολοκληρωθεί η άλωση του τραπεζικού συστήματος, το 90% των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων θα περάσουν στους ξένους κερδοσκόπους. Το ίδιο θα συμβεί και με τη μεγάλη ακίνητη περιουσία, αφού στη παρούσα φάση, λόγω της κρίσης, δεν υπάρχουν αγοραστές και οι ιδιοκτήτες των ακινήτων είναι εκτεθειμένοι στις τράπεζες. Η λεηλασία θα ολοκληρωθεί με την αρπαγή απ’ τους κερδοσκόπους του συνόλου των μεγάλων επιχειρήσεων.

Όπως έλεγε χαρακτηριστικά κορυφαίος Έλληνας τραπεζίτης σε δύο χρόνια μόνο σουβλατζίδικα και καφετέριες θα βρίσκονται στα χέρια των Ελλήνων!

Όλοι οι άλλοι ζωτικοί τομείς θα περάσουν στους ξένους κερδοσκόπους, οι οποίοι βέβαια, μέσω του νέου υπερταμείου, θα ελέγχουν όλες τις ΔΕΚΟ και την ακίνητη περιουσία του δημοσίου.

ΑΝ δεν υπάρξουν συντονισμένες αντιδράσεις από τον επιχειρηματικό κόσμο, την κυβέρνηση, τα κόμματα και τον ίδιο τον Ελληνικό λαό, τότε η λεηλασία θα ολοκληρωθεί και ο Ελληνικός λαός θα βρεθεί σκλάβος στην κυριολεξία μέσα στην ίδια του τη χώρα…»

 

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *