Πράξη την ανανέωση της ΝΔ κάνει ο Κ. Μητσοτάκης

4 days ago
447 Views
c24a35cc55fc49abafc947786e963e5f

Στη δημιουργία Διεύθυνσης Διαχείρισης και Ανάπτυξης ανθρωπίνων πόρων προχωρά η Νέα Δημοκρατία, φέρνοντας στο προσκήνιο για πρώτη φορά όσον αφορά μία πολιτική παράταξη την έννοια της στρατηγικής του ανθρώπινου δυναμικού.

Παράλληλα, όπως διαμήνυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσιάζοντας πριν λίγη ώρα την υλοποίηση μίας από τις μείζονες προεκλογικές του δεσμεύσεις, αυτή της υλοποίησης του Μητρώου πολιτικών στελεχών, κεντρική στόχευση της οδού Πειραιώς είναι η ενεργοποίηση νέων προσώπων στην πολιτική, προκειμένου να δημιουργηθεί μία νέα γενιά προσώπων, που θα δώσει περαιτέρω ώθηση στη φωνή της γαλάζιας παράταξης σε ολόκληρη την επικράτεια και, μετά από αξιολόγηση, θα μπορεί να αποτελέσει τη μαγιά της δεξαμενής νέων υποψήφιων βουλευτών.

“Ενεργοποιούμε καινούρια πρόσωπα. Δημιουργούμε τη νέα γενιά πολιτικών στελεχών. Δημιουργούμε περισσότερες φωνές της Νέας Δημοκρατίας σε ολόκληρη τη χώρα που αφού περάσουν από αξιολόγηση θα μπορούν να είναι εν δυνάμει υποψήφιοι. Σκοπός μας είναι να ανοίξουμε τις πόρτες της Νέας Δημοκρατίας σε στελέχη που δε γνωρίζουμε. Και όχι σε αυτούς που γνωρίζουμε

Στην κοινωνία υπάρχει χρυσωρυχείο ανθρώπων, που θα ήθελαν υπό προ”υποθέσεις να ασχοληθούν με τα κοινά”, τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης, που σημείωσε ότι τα κόμματα δεν εμπνέουν την απαραίτητη εμπιστοσύνη στους πολίτες, επεσήμανε πως στόχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η δημιουργία της μεγάλης πλειοψηφίας υπέρ των μεταρρυθμίσεων. “Πιστεύουμε πως ο βασικός πολιτικός εκφραστής αυτής της πλατιάς συμμαχίας είναι η Νέα Δημοκρατία. Το πρόβλημα εμπιστοσύνης που αντιμετωπίζουν όλα τα κόμματα είναι δεδομένο. Οι πολίτες θεωρούν τα κόμματα ως κλειστά συστήματα. Αφορά και τους πολίτες που θα είχαν διάθεση να συμμετέχουν στα κοινά, αλλά δεν ξέρουν πώς να το κάνουν. Τι λένε οι πολίτες; “Βλέπω όλο τους ίδιους και τους ίδιους στη ΝΔ”. “Δεν υπάρχουν νέοι άνθρωποι μαζί σας;”. “Πάλι με τους ίδιους θα κυβερνήσετε;”. “Μήπως ο Μητσοτάκης μείνει σε ισορροπίες μέσα στο κόμμα και φέρει καινούριες δυνάμεις;” Αυτές τις φωνές εγώ τις ακούω. Όταν εκλέχτηκα πρόεδρος, είχε δεσμευτεί προσωπικά σε μία μεγάλη ανανέωση ιδεών και προσώπων. Είχα πει πως η Νέα Δημοκρατία είναι μαγαζί γωνία, χωρίς εμπόρευμα. Αυτή τη δέσμευση για ουσιαστική ανανέωση οφείλω να την κάνω πράξη” ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Εστιάζοντας στη μέχρι σήμερα πορεία των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει από την ημέρα εκλογής του στην ηγεσία της γαλάζιας παράταξης, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως μέσα στους δύο πρώτους μήνες το κόμμα απηύθυνε πρόσκληση σε τεχνοκράτες, για να συνδράμουν αφειλοκερδώς στη δημιουργία του κυβερνητικού προγράμματος. “Λάβαμε 1.100 βιογραφικά. Πάνω από 3.000 μέλη και φίλοι της ΝΔ έγιναν δωρητές της παράταξης. Έχουμε πάνω από 14.000 νέες εγγραφές μελών με συνδρομή. Σύνολο μελών 430.000. Εάν από αυτούς, οι 100.000 ήταν διατεθειμένοι να δίνουν 20 ευρώ, αυτό θα σήμαινε δύο εκατομμύρια ευρώ το χρόνο που μας επιτρέπει να καλύψουμε πλήρως τις λειτουργικές δαπάνες και να αποδεσμεύσουμε μεγαλύτερο ποσοστό κρατικής επιχορήγησης, για να καλύπτουμε το δανεισμό. Μέσα από το πρόγραμμα “συμμετέχω” έχουμε 2.800 συμμετοχές εθελοντών σε δέκα γραμματείες της ΝΔ”, επεσήμανε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέρριψε το ενδεχόμενο να τεθεί ηλικιακό όρια στα ψηφοδέλτια της παράταξης, αν και έδειξε ξεκάθαρα πως στόχος της Νέας Δημοκρατίας να απευθυνθεί στις νεότερες ηλικίες. “Δεν θεωρώ δεδομένη τη συμμετοχή κανενός πολιτευτή στα ψηφοδέλτια, γιατί όλοι αξιολογούνται”, τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, προσθέτοντας εμφατικά πως το μείζον ζητούμενο είναι να προαχθεί ο εσωτερικός ανταγωνισμός και η ευγενής άμιλλα.

 -Οι εκλογές πρέπει να γίνουν με σταυρό.

Σε συνομιλία που είχε μετά το πέρας της παρουσίασης του Μητρώου πολιτικών στελεχών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε πως η δική του νομική ερμηνεία είναι πως το 18μηνο έχει παρέλθει ήδη, δεν υφίσταται λίστα και άρα οι επόμενες εκλογές θα πρέπει να γίνουν με σταυρό προτίμησης. “Για να πας με λίστα, αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο με νομοθετική ρύθμιση. Άλλωστε, από θεσμικές ακροβασίες η κυβέρνηση άλλο τίποτα”, συμπλήρωσε.

Αναλαμβάνοντας να παρουσιάσει το σκέλος της πρωτοβουλίας, που σχετίζεται με το τεχνοκρατικό μέρος του, η σύμβουλος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Ρεβέκκα Πιτσίκα, τόνισε πως τα κριτήρια βάσει των οποίων θα αξιολογούνται οι εν δυνάμει υποψήφιοι βουλευτές θα είναι η επικοινωνία, η ακεραιότητα, η δημιουργική σκέψη, η κατανόηση, η συνέπεια, η προσήλωση στο αποτέλεσμα και η κοινωνική αντίληψη.

“Σε πρώτη φάση κάθε πολίτης, ακόμα κι αυτός που δεν είναι μέλος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα μπορεί να εγγραφεί στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, όπου θα στέλνει το βιογραφικό του, σχετική αρθρογραφία, ενώ θα απαντά και σε διαμορφωμένο από την οδό Πειραιώς ερωτηματολόγιο”, σημείωσε η κ. Πιτσίκα. Όπως επεσήμανε, θα υπάρχουν ακόμα δύο βήματα. Το πρώτο θα είναι αυτό της δομημένης συνέντευξης με κάθε υποψήφιο από επιτροπή που θα αποτελείται από έμπειρα στελέχη. Το δεύτερο θα είναι η ένταξη σε προγράμματα επιμόρφωσης.

Του Δημήτρη Γκάτσιου

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *