“Πράκτορας της CIA στο ελικόπτερο που προσγειώθηκε στην Ελλάδα”

6 days ago
357 Views
6600f483-85d4-4995-8643-57681d70497b

Τι λέει Τούρκος βουλευτής. Πώς θα περνούσαν στην Ελλάδα οι 11 κομάντος που θα “σκότωναν” τον Ερντογάν. Νέο αίτημα στις ΗΠΑ για τον Γκιουλέν.

Τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ εξακολουθούν να «φωτογραφίζουν» οι άνθρωποι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως οργανωτές του πραξικοπήματος εναντίον του στις 15 Ιουλίου.

Τούρκος βουλευτής του κόμματος που ηγείται ο πρόεδρος της Τουρκίας, ισχυρίστηκε ότι στο ελικόπτερο που προσγειώθηκε στην Ελλάδα με τους οκτώ στρατιωτικούς, επέβαινε και ένας πράκτορας της CΙΑ!

Ο Ορχάν Ντελιγκόζ, δήλωσε, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ,  πως εκτός από τους 8 στρατιωτικούς που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα, στο ελικόπτερο επέβαινε και ένας πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, ο οποίος ήταν ο επικεφαλής της CIA στην Κωνσταντινούπολη.

Κατονόμασε, δε, τον Γκράχαμ Φούλερ, λέγοντας, πάντα σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, πως είναι ο άνθρωπος που συνδέει τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος έχει αναζητήσει άσυλο στις ΗΠΑ και διαμένει στην Πενσυλβάνια, με τη CIA.

Τουρκία - βίντεο - στρατιώτες - γέφυρα - Βόσπορος - άμαχοι

Δεύτερο αίτημα της Άγκυρας στις ΗΠΑ να τεθεί υπό κράτηση ο Γκιουλέν

Εν τω μεταξύ, η Άγκυρα έστειλε δεύτερο αίτημα στις ΗΠΑ ζητώντας να θέσει τον Φετουλάχ Γκιουλέν υπό κράτηση, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ.

Ο Μποζντάγ ανέφερε, μάλιστα, ότι το σωστό είναι η έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν. “Αν δεν εκδοθεί ο Γκιουλέν, οι σχέσεις Τουρκίας – ΗΠΑ θα επηρεαστούν αρνητικά”, ανέφερε.

Να περάσουν στην Ελλάδα κολυμπώντας σχεδίαζαν οι 11 κομάντος

Χθες συνελήφθησαν στο Σιρίνκιοϊ 11 στρατιωτικοί οι οποίοι συμμετείχαν στην ομάδα, στην οποία είχε ανατεθεί η δολοφονία του προέδρου Ερντογάν στο ξενοδοχείο της Μαρμαρίδας όπου διέμενε το βράδυ του πραξικοπήματος.

Όπως έγινε γνωστό, οι 11 στρατιωτικοί μετά την σύλληψή τους ομολόγησαν την πρόθεσή τους να περάσουν κολυμπώντας στην Ελλάδα.

Τουρκία - βίντεο - στρατιώτες - γέφυρα - Βόσπορος - άμαχοι

Νέα δημοσκόπηση για τη θανατική ποινή στην Τουρκία

Η φιλο-κυβερνητική εφημερίδα «Turkiye» δημοσιεύει δημοσκόπηση για τη θανατική ποινή, σύμφωνα με την οποία το 91% των Τούρκων επιθυμεί την επαναφορά της θανατικής ποινής, το 7% τίθεται κατά, ενώ το 2% δηλώνει αναποφάσιστο.

Επίσης, σε άλλη δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρία «MAK Ντανισμανλίκ», σε δείγμα 5.400 ατόμων, στο σύνολο της επικράτειας, στο ερώτημα εάν πρέπει να επανέλθει η θανατική ποινή στην Τουρκία, το 88% των ερωτηθέντων απάντησε θετικά. Μόλις το 3% τέθηκε εναντίον της επαναφοράς της θανατικής ποινής και το 9% να δηλώνει αναποφάσιστο.

Επίσης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ίδιας δημοσκόπησης, το 84% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι διεθνής δύναμη κρύβεται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, με το 70% να δείχνει τις ΗΠΑ, και το 9% τη Βρετανία.

Τουρκία - βίντεο - στρατιώτες - γέφυρα - Βόσπορος - άμαχοι

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Menu Title