Περισσότερα αγριογούρουνα θα κυνηγούν στην Πελοπόννησο

2 days ago
848 Views
gouroyni

Τι προβλέπει η νέα ρυθμιστική για το κυνήγι.

Περισσότερα αγριογούρουνα θα μπορούν να κυνηγούν οι κυνηγοί στην Πελοπόννησο. Αυτό προβλέπεται στη ρυθμιστική για το κυνήγι. Εξάλλου, όπως έχουμε επισημάνει πολλές φορές, τα αγριογούρουνα δημιουργούν πολλά προβλήματα στις καλλιέργειες, καθώς ο πληθυσμός τους συνεχώς αυξάνεται.

Την Τετάρτη 10 Αυγούστου οριστικοποιήθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη η εφετινή ρυθμιστική για το κυνήγι.

Όπως σημειώνει το ΥΠΕΝ, οι διαφοροποιήσεις στο κυνήγι της πέρδικας στον Χελμό ή στη διάρκεια θήρευσης της ασπρομέτωπης χήνας, σκοπό έχουν την διαφύλαξη της βιοποικιλότητας και την προστασία του φυσικού μας πλούτου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, αυξήθηκε κατά ένα θηρεύσιμο άτομο το κυνήγι του αγριογούρουνου και ειδικά για την Πελοπόννησο και την Εύβοια αυξήθηκε κατά δέκα θηρεύσιμα άτομα ανά ομάδα κυνηγών. Μειώθηκε κατά 10 μέρες το κυνήγι της ασπρομέτωπης χήνας, ενώ απαγορεύτηκε το κυνήγι της πετροπέρδικας (Alectoris graeca) στο Εθνικό Πάρκο Χελμού Βουραϊκού. Τέλος, συνεχίζεται η απαγόρευση της Θήρας στο Δάσος της Στροφυλλιάς.

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Menu Title