Πήγε να αφοδεύσει σε δάσος και προκάλεσε πυρκαγιά με έναν νεκρό

2 days ago
787 Views
isp040816

Ένας δασοφύλακας έχασε την ζωή του στα Κανάρια Νησιά ενώ προσπαθούσε να σβήσει πυρκαγιά που προκάλεσε ένας Γερμανός ο οποίος ήθελε να κάνει την ανάγκη του κι έβαλε φωτιά σε χαρτί τουαλέτας, ανακοίνωσαν την Πέμπτη οι αρχές.AdTech Ad

Περίπου 700 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί για προληπτικούς λόγους λόγω της πυρκαγιάς, η οποία συνεχίζει να καίει σε μια δασώδη ορεινή περιοχή στο νησί Λα Πάλμα, ένα από τα λιγότερα γνωστά του ισπανικού αρχιπελάγους, στα ανοικτά των ακτών της Αφρικής.

Ο 54χρονος δασοφύλακας Φρανθίσκο Χοσέ Σαντάνα, που εργαζόταν για την τοπική κυβέρνηση του νησιού, έχασε τη ζωή του δίνοντας μάχη με τις φλόγες, αφήνοντας πίσω τη σύζυγό του και τα πέντε τους παιδιά, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι το απόγευμα της Τετάρτης συνελήφθη ένας 27χρονος Γερμανός.

Ο άνδρας, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει αποκαλυφθεί, “είπε στους αστυνομικούς ότι προκάλεσε κατά λάθος την πυρκαγιά, όταν πήγε να αφοδεύσει …και έβαλε φωτιά στο χαρτί τουαλέτας που χρησιμοποίησε”, σύμφωνα με δελτίο τύπου των αρχών.

Ο 27χρονος κατηγορείται για πρόκληση δασικής πυρκαγιάς από αμέλεια και αναμένεται εντός των επόμενων ωρών να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης.

Περίπου 200 πυροσβέστες, 6 ελικόπτερα και ένα υδροπλάνο συμμετέχουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης. Οι δυσμενείς μετεωρολογικές συνθήκες, η ζέστη σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της υπηρεσίας αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών των Καναρίων Νήσων.

Η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα στείλει περισσότερα αεροπλάνα και ελικόπτερα ενώ ο εκτελών χρέη πρωθυπουργού, Μαριάνο Ραχόι έστειλε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος.

Πηγή: France24

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Menu Title