Ο πρώτος «πρότυπος» καταυλισμός μεταναστών στη Λάρισα

2 months ago
489 Views
eb8cfd68efc89ac8d754b28f9554804e_L

Νέα δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών δημιουργείται στην περιοχή Κυψελοχωρίου, στο Νομό Λάρισας.

Ο νέος καταυλισμός είναι κοντά στο Συκούριο και στα διοικητικά όρια του Δήμου Τεμπών, δημιουργείται δε στο ανενεργό στρατόπεδο «Α. Ζιώγα» και όπως αναφέρουν πληροφορίες, προορίζεται για να καλύψει προσωρινές ανάγκες στέγασης προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι θα προέρχονται κατά κύριο λόγο, από τον καταυλισμό του Κουτσόχερου.

Όπως είναι γνωστό, ο καταυλισμός του Κουτσόχερου εντός του Ιουνίου θα κλείσει, προκειμένου να ξεκινήσουν εκεί οι εργασίες εγκατάστασης προκατασκευασμένων οικίσκων, όπως αποφασίστηκε στο πλαίσιο υπογραφής «Μνημονίου κατανόησης», μεταξύ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Ο καταυλισμός του Κουτσόχερου επιλέχθηκε ως, ο πρώτος «πρότυπος» καταυλισμός που θα δημιουργηθεί, στο πλαίσιο υπογραφής του μνημονίου κατανόησης και θα τοποθετηθούν εκεί 200 προκατασκευασμένοι κλιματιζόμενοι οικίσκοι. Προορίζεται δε για την φιλοξενία μόνον Σύρων προσφύγων.

Λόγω αυτής της προοπτικής 170 άτομα, δηλαδή 27 οικογένειες Σύρων, που μένουν στον καταυλισμό του Κουτσόχερου έχουν υποβάλλει έγγραφο αίτημα στο τοπικό Συντονιστικό, με το οποίο ζητούν να παραμείνουν στο Κουτσόχερο, όσο θα εξελίσσονται οι εργασίες για την τοποθέτηση των οικίσκων. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν θεωρείται ότι μπορεί να συμβεί για λόγους ασφαλείας και είναι πιθανή η μεταφορά τους στο νέο καταυλισμό που δημιουργείται στο Κυψελοχώρι, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στο Κουτσόχερο, που προβλέπεται να διαρκέσουν δύο μήνες. Τέλος, δεν αποκλείεται στον χώρο να φιλοξενηθούν και άλλοι πρόσφυγες και μετανάστες, ανάλογα με την δυναμική του χώρου.

 

 

 

http://www.seleo.gr/

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Menu Title