Οι τουρίστες συνεχίζουν τις βουτιές τους.. Μέσα σε λίγες ώρες Βάρκες με μετανάστες σε Κρήτη, Κάρπαθο και Λέσβο

1 month ago
863 Views
ImageHandler

Κάθε μέρα όλο και περισσότεροι μετανάστες φτάνουν στα νησιά – Σήμα κινδύνου από σκάφος ανοιχτά των Χανίων με 135 μετανάστες

Καθημερινά όλο και περισσότεροι μετανάστες φτάνουν στα νησιά.

Το μεσημέρι της Πέμπτης μάλιστα έγινε γνωστό ότι βάρκα με μετανάστες έχει φτάσει μέχρι και την Κρήτη! Το σκάφος, με 135 μετανάστες, έχει μάλιστα εκπέμψει σήμα κινδύνου, ωστόσο δεν έχει ακόμα εντοπιστεί. Δύο σκάφη, ένα αεροπλάνο του Λιμενικού και παραπλέοντα σκάφη πραγματοποιούν έρευνες, οι οποίες όμως προς το παρόν είναι άκαρπες.

Νωρίτερα σήμερα βάρκα με 28 μετανάστες, μεταξύ των οποίων και ανήλικα παιδιά, αποβιβάστηκαν στην περιοχή Αμμοπή της Καρπάθου. Πρόκειται κυρίως για πρόσφυγες από τη Συρία, οι οποίοι εντοπίστηκαν από κατοίκους της περιοχής που ειδοποίησαν τις αρμόδιες Αρχές.

Στις καταθέσεις που έδωσαν στους λιμενικούς υπογράμμισαν, ότι μεταφέρθηκαν από τα παράλια της Τουρκίας στην Κάρπαθο, με ιστιοφόρο σκάφος το οποίο τους εγκατέλειψε στη συγκεκριμένη παραλία.

Οι ροές συνεχίζονται και στη Λέσβο! Συνολικά 206 πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν στο νησί το τελευταίο 24ωρο, δηλαδή από χθες Τετάρτη μέχρι και σήμερα Πέμπτη το πρωί.

Παράλληλα, έξι μετανάστες επέστρεψαν από τη Λέσβο στην Τουρκία στο πλαίσιο της εφαρμογής της Συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας.

Πρόκειται για ενήλικους άνδρες από το Πακιστάν και την Αλγερία, οι οποίοι αναχώρησαν σήμερα το πρωί στις 9 για το Δικελί της Τουρκίας με ειδικό δρομολόγιο πλοίου της γραμμής από τη Μυτιλήνη στα μικρασιατικά παράλια, ναυλωμένο από τη Frontex. Οι επαναπροωθηθέντες παραιτήθηκαν του δικαιώματος ασύλου και θα οδηγηθούν σε καταυλισμό μεταναστών στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης.

Στη Μυτιλήνη πάντως παραμένουν εγκλωβισμένοι 4.084 πρόσφυγες . Στη Χίο 3.061 και στη Σάμο 1.045. Συνολικά στα νησιά του βορείου Αιγαίου βρίσκονται εγκλωβισμένοι 8.190 πρόσφυγες ή μετανάστες.

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *