ΝΑΥΠΛΙΟ: Ποιος πληρώνει τον βαρκάρη?.. Yachting – Ναυλώσεις Σκαφών.. Ενδεικτική τιμή: 1610€ – 6380€ (ανά εβδομάδα)

5 days ago
2092 Views
poros_east_med_yacht_show

ScreenHunter_1098 Nov. 30 22.33

poros_east_med_yacht_show

Με δεξίωση στον φάρο Ναυπλίου έληξε το 2ο σαλόνι πολυτελών σκαφών Mediterranean Yacht Show που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά στο λιμάνι του Ναυπλίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν όλοι οι αντιπρόσωποι των εταιριών σκαφών αναψυχής που συμμετείχαν στην έκθεση, ο πρόεδρος του Ελληνικού Σύνδεσμου Θαλάσσιου Τουρισμού Μιχάλης Σκουλικίδης, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ.Κωστούρος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τ.Χειβιδόπουλος κα.

Ο δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος, σημείωσε ότι αποτελεί στοίχημα για τη δημοτική αρχή η ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού. Επισήμανε ότι πολύ σύντομα με την αναβάθμιση που γίνεται στις υποδομές του λιμανιού και την κατασκευή της μαρίνας, «θα μπορούμε να λέμε ότι το λιμάνι μας είναι το κέντρο της ανατολικής Πελοποννήσου σίγουρα και θα το κάνουμε πύλη επισκεπτών».

Ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, Τάσος Χειβιδόπουλος, επισήμανε πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει επενδύσει πάρα πολύ στο τουριστικό πρόγραμμα και το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου, γι’ αυτό και θεωρεί πως τέτοια γεγονότα, όπως η έκθεση πολυτελών σκαφών, αναδεικνύουν τη σημαντικότητα της περιοχής του Ναυπλίου, του λιμένα Ναυπλίου και το καθιστούν από μόνο του σημαντικό προορισμό για το θαλάσσιο τουρισμό.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην συμβολή του Λιμενάρχη Ναυπλίου Σπύρου Μαρίνου για την μεγάλη του συνεισφορά στην πραγματοποίηση και του 2ου Mediterranean Yacht Show.

Σημειώνεται ότι το 2ο Mediterranean Yacht Show που στοχεύει στον θαλάσσιο τουρισμό και απευθύνεται σε ταξιδιωτικούς πράκτορες του εξωτερικού οι οποίοι έχουν σκοπό να γνωρίσουν τα πληρώματα των πολυτελών σκαφών και να κλείσουν συμφωνίες, ώστε τα σκάφη να ναυλωθούν από διάσημους επισκέπτες της χώρας κι ανθρώπους με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, για να κάνουν τις διακοπές τους, θα πραγματοποιηθεί και του χρόνου στο Ναύπλιο. Πηγή: argolikeseidhseis.gr

                                                    ————————————————————————

Αναδημοσιεύσεις ειδήσεων ΔΕΥΤΕΡΑ 30-11-2015

Παράλληλες εκθέσεις τουριστικών σκαφών σε Πόρο και Ναύπλιο

– See more at: http://www.saronicmagazine.com

Δυο εκθέσεις τουριστικών σκαφών θα πραγματοποιηθούν παράλληλα στις αρχές Μαΐου του 2014 στην Ελλάδα. Η μία στον Πόρο και η άλλη στο Ναύπλιο.

Οι ηγέτιδες εταιρείες των επανδρωμένων επαγγελματικών σκαφών αναψυχής ένωσαν τις δυνάμεις τους ιδρύοντας τον Ελληνικό Σύνδεσμο Θαλάσσιου Τουρισμού (Greek Yachting Association – GYA) με σκοπό τη δυναμική εκπροσώπηση και προώθηση του κλάδου στον Ελληνικό και διεθνή χώρο.

Η ίδρυση του νέου φορέα φέρνει τα πάνω – κάτω στα δρώμενα του θαλασσίου τουρισμού στην Ελλάδα για το 2014. Συγκεκριμένα, στην αγγλική ανακοίνωση του Ελληνικού Συνδέσμου Θαλάσσιου Τουρισμού (GYA), αναφέρεται ότι από στις 3 -7 Μαΐου – παράλληλα δηλαδή με το East Med Yacht Show 2014 που γίνεται τις ίδιες ημερομηνίες στον Πόρο – θα φιλοξενηθεί, στην πόλη του Ναυπλίου η έκθεση τουριστικών σκαφών «Mediterranean Yacht Show».

Στην έκθεση του Ναυπλίου, θα συμμετέχουν οι ακόλουθες εταιρείες θαλασσίου τουρισμού στην Ελλάδα: AB Felix, Aris Drivas Yachting, Atalanta Golden Yachts, Athens Yachts, Big Blue Yachting Cape4 Yachting, Istion Yachting, Megisti Blue Yacht Charters, North Star Yachting, Parsifal Yachting, Seascape Yacht Charter. Να σημειώσουμε πως οι παραπάνω εταιρείες, θεωρούνται ως οι κορυφαίες στον κλάδο του Θαλάσσιου Τουρισμού στην Ελλάδα.

πηγή : ippoliti.gr 

                                        ————————————————————————————————— 

Αναδημοσιεύσεις ειδήσεων ΔΕΥΤΕΡΑ 30-11-2015

Το ελληνικό γιώτινγκ αναβαθμίζεται με την έκθεση

«East Med Yacht Show» στον Πόρο

Ο τουρισμός αποτελεί για την Ελλάδα το «εργαλείο» για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας και για την ενίσχυση της θέσης της στον τουριστικό χάρτη παγκοσμίως.

Οι παραλιακοί Δήμοι, η Αθηναϊκή Ριβιέρα όπως ονομάζεται, καθώς και τα νησιά του Αργοσαρωνικού διαθέτουν τη φυσική ομορφιά και τις υποδομές για να καλλιεργηθεί ακόμα περισσότερο ο τουρισμός της Ελλάδας.

Φέτος στον Πόρο, ένα από τα «διαμάντια» του Αργοσαρωνικού Κόλπουφιλοξενείται για μια ακόμα φορά η παγκόσμιας ακτινοβολίας Έκθεση Επαγγελματικών Σκαφών «East Med Yacht Show» από τις 29 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου, προσελκύοντας το διεθνές ενδιαφέρον και δίνοντας την ευκαιρία στην Ελλάδα να προβάλει τους δικούς της τουριστικούς «θησαυρούς».

yachting4

Στο πιο ασφαλές λιμάνι του Αιγαίου, όπως έχει χαρακτηρισθεί, θα στηθεί ένα μεγάλο σαλόνι περισσότερων από 70 σκαφών αναψυχής, το οποίο θα φιλοξενήσει επαγγελματίες και τουριστικά γραφεία από την Αμερική, την Ευρώπη αλλά και χώρες της Ανατολής, οι οποίοι θα προωθήσουν τον εναλλακτικό τρόπο διακοπών με σκάφος στους πελάτες τους.

Στα καταγάλανα νερά του Πόρου θα αγκυροβολήσουν ιστιοπλοϊκά σκάφη με επιβλητικά κατάρτια, καταμαράν αλλά και σκάφη μήκους 24 μέτρων, τα οποία μπορούν να στηρίξουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το νέο προϊόν τουρισμού, το γιώτινγκ.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού, κ. Αντώνης Στελλιάτος δήλωσε ότι η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει κέντρο του Θαλάσσιου Τουρισμού και Γιώτινγκ παγκοσμίως, καθώς τόσο τα πολυπληθή νησιά όσο και η ακτογραμμή της Αττικής πληρούν τις προϋποθέσεις για να αποτελέσουν «καταφύγιο» για εκατομμύρια τουρίστες.

yachting5

Πάντως το γιώτινγκ, ως νέα μορφή τουρισμού, καταγράφει κάθε χρόνο στη Ελλάδα υψηλή άνοδο, δημιουργώντας την ανάγκη για διαρκή επέκταση του ελληνικού στόλου επαγγελματικών σκαφών τουρισμού.

Άλλωστε και το ίδιο το νησί του Πόρου, ένα από τα πιο πράσινα νησιά του Αργοσαρωνικού με τη γοητεία των νεοκλασικών κτηρίων και τη λιτή φυσική ομορφιά που διαθέτει αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για τουρισμό με ιστιοπλοϊκό ή σκάφος. Το γεγονός ότι βρίσκεται τόσο κοντά στην Αθήνα, μόλις 32 ναυτικά μίλια από το λιμάνι του Πειραιά τον καθιστά ελκυστικό προορισμό ακόμα και για τους επισκέπτες της πρωτεύουσας που θέλουν να μυηθούν στα μυστικά του γιώτινγκ.

Η συγκεκριμένη έκθεση με έδρα της τον Πόρο, η οποία δίνει και το σήμα για την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου, φιλοδοξεί να ανακηρυχθεί ως η σημαντικότερη διοργάνωση Yachting της Ανατολικής Μεσογείου.

yachting

Αναδημοσιεύσεις ειδήσεων ΔΕΥΤΕΡΑ 30-11-2015

————————————————————————————————

Ο Πειραιάς “έκλεψε” το σαλόνι σκαφών από τον Πόρο!

Στη Μαρίνα Ζέας το “East Med Yacht Show 2016”

Ελληνικός Σύνδεσμος Μεσιτών και Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών

Πηγή: REPORTAZ NET: Ο Πειραιάς “έκλεψε” το σαλόνι σκαφών από τον Πόρο!

Άσχημα τα νέα για τον Πόρο, που χάνει για το 2016 το σαλόνι σκαφών, το οποίο διοργάνωνε κατ’ παράδοση τα…
τελευταία χρόνια.
Αιτία, οι οικονομικοί λόγοι που υποχρεώνουν τους διοργανωτές του East Med Yacht Show να πραγματοποιήσουν την έκθεση του 2016 στον Πειραιά. 
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν σύμφωνα με την επιστολή που απέστειλαν στον δήμαρχο Πόρου και με την οποία του ανακοινώνουν την απόφαση τους.Σύμφωνα με επιστολή που έστειλαν οι κ. Στελλιάτος και Κολλίντζας, στον Δήμαρχο Πόρου – η οποία αναρτήθηκε από τον Γιάννη  Δημητριάδη στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook– ενημερώνουν ότι η απόφαση αυτή ήταν υποχρεωτική λόγω ανυπέρβλητων οικονομικών δυσκολιών και ότι αποτελεί τη μοναδική λύση για την διατήρηση ζωντανής της διοργάνωσης, ώστε τo 2017 το σαλόνι να επανέλθει στον Πόρο, για την στήριξη του οποίου εκφράζουν τις ευχαριστίες τους.Η ανακοίνωση των διοργανωτών έχει ως εξής:

Ανακοινώθηκε και επίσημα από τους φορείς διοργάνωσης η αλλαγή του τόπου διοργάνωσης της Έκθεσης Τουριστικών Σκαφών “East Med Yacht Show 2016” από τον Πόρο, στην Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής: Η οργανωτική επιτροπή του East Med Yacht Show, ανακοινώνει τη διοργάνωση του 15ου yacht show, ένα από τα μεγαλύτερα σαλόνια του θαλάσσιου τουρισμού. Το σαλόνι-θεσμός του κλάδου θα πραγματοποιηθεί στη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά από τις 13 έως τις 18 Μαΐου 2016, αντί στο νησί του Πόρου όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.
Στόχος του είναι η ανάδειξη του θαλάσσιου τουρισμού της Ελλάδας σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό διεθνώς, με κύριο σκοπό τη δικτύωση και τη διερεύνηση συνεργασιών μέσω των επαγγελματιών του yachting και του κλάδου γενικότερα.
Το σαλόνι διοργανώνουν η Ένωση Πλοιοκτητών Σκαφών Τουρισμού (HPYOA) και οΕλληνικός Σύνδεσμος Μεσιτών και Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών (HYBA), σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA) και τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος (ΣΙΤΕΣΑΠ). Μέχρι στιγμής  το σαλόνι έχουν θέσει  υπό την Αιγίδα τους ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (EOT), ο Δήμος Πειραιά, και ο Σύνδεσμος Τουριστικών Ελληνικών Επιχειρήσεων . 

Ακολουθεί η επιστολή προς τον δήμαρχο Πόρου Γιάννη Δημητριάδη

 

 

Comments

Comments are closed.