Νέο έκτακτο δελτίο. Που και πότε θα χτυπήσουν οι καταιγίδες

4 days ago
1141 Views
broxes

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ. Που θα χτυπήσουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα και πόσο θα διαρκέσουν.

Αλλαγή του καιρού θα έχουμε από το βράδυ της Τετάρτης, καθώς σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, προβλέπονται βροχές και καταιγίδες και μάλιστα κατά τόπους ισχυρές, ενώ τα φαινόμενα θα διαρκέσουν μέχρι τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης, οπότε και προβλέπεται ότι σταδιακά θα εξασθενίσουν.

Συγκεκριμένα, θα επηρεαστούν η Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία (κυρίως η Χαλκιδική), η Θεσσαλία (κυρίως τα ανατολικά τμήματα), οι Σποράδες, η Ανατολική Στερεά, η Εύβοια και τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου.

Από το χάρτη της κακοκαιρίας δεν λείπει ούτε η Αττική, καθώς ήδη σε πολλές περιοχές σημειώθηκε ισχυρή βροχόπτωση.

Για αύριο Πέμπτη στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους θα είναι ισχυρά στα ανατολικά και βόρεια, ενώ θα υπάρχει σταδιακή βελτίωση από το βράδυ.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κέλσιου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *