Μόνιμα οι πρόσφυγες στην Μυρσίνη

2 weeks ago
534 Views
123454

Σε Κέντρο Μόνιμης Εγκατάστασης Προσφύγων μετατρέπεται το LM Village  στην Μυρσίνη, στο οποίο θα διαμένουν περίπου 250 πρόσφυγες, ενώ  σύντομα θα ανακαινισθεί εκ βάθρων. Παράλληλα, θα προσληφθούν από την περιοχή περίπου 50-60 άτομα για τις ανάγκες του Κέντρου.

Αυτό προβλέπει σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το σχέδιο του Υπουργείου  Εσωτερικών (Γ.Γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής) η υλοποίηση του οποίου θα ξεκινήσει εντός του έτους. Την διαχείριση του Κέντρου Μόνιμης Εγκατάστασης Προσφύγων θα αναλάβει ΜΚΟ (Μη Κυβερνητική Οργάνωση), η οποία και θα χρηματοδοτηθεί από κονδύλια της ΕΕ με το ποσόν των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για ανακαίνιση του χώρου. Θα τοποθετηθούν νέες περιφράξεις, θα γίνει αντικατάσταση ή επισκευή υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων, αντικατάσταση ή επισκευή κουφωμάτων, επισκευή δαπέδων, ελαιοχρωματισμοί, θα τοποθετηθούν κάμερες ασφαλείας, θα λειτουργήσει η πισίνα, κ.α..

Προσλήψεις

Σημαντικό επίσης είναι το γεγονός ότι άμεσα θα προσληφθούν περίπου 50-60 άτομα που θα εργάζονται στο Κέντρο, δεδομένου ότι θα υπάρχουν αυξημένες ανάγκες για την λειτουργία του. Οι προσλήψεις θα γίνουν κατά προτεραιότητα μεταξύ των κατοίκων που διαμένουν στην περιοχή αλλά και ευρύτερα μεταξύ κατοίκων του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης. Το Κέντρο σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα λειτουργήσει ως χώρος διαμονής προσφύγων για 3-4 χρόνια…

 

Δείτε περισσότερα στην έντυπη έκδοση της ΠΑΤΡΙΣ…

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *