«Μπάχαλο» στον Πειραιά: Αλληλέγγυοι κάνουν κουμάντο στους λιμενικούς

Apr 18, 2016
434 Views

ΜΚΟ θέλουν να επιβάλουν τους δικούς τους κανόνες στο λιμάνι – Εμπόδισαν λεωφορεία να φύγουν για τον Σκαραμαγκά

Το απόλυτο χάος επικρατεί για ακόμη μια φορά στο λιμάνι του Πειραιά, με αλληλέγγυους και λιμενικούς να «τσακώνονται» για το πως θα διεξάγεται η διαδικασία αποσυμφόρησης του.

Από το πρωί είχαν συγκεντρωθεί οικογένειες προσφύγων και μεταναστών και περίμεναν για ώρες τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ που θα τους μεταφέρουν στο hot spot του Σκαραμαγκά.seirasd2 seirasd3 seirasd4 seirasd6 seirasd8

Περίπου 400 άτομα, στην πλειοψηφία τους γυναικόπαιδα, είχαν συγκεντρωθεί στην προβλήτα Ε2 και περίμεναν υπομονετικά τα χαρτάκια προτεραιότητας με τα οποία θα επιβιβαζόταν στα λεωφορεία.

Η διαδικασία, όπως και τις προηγούμενες ημέρες γινόταν κυριολεκτικά… στο πόδι με τους λιγοστούς λιμενικούς να προσπαθούν να οργανώσουν την επιχείρηση.

Μέλη ΜΚΟ και αλληλέγγυοι που βρίσκονται στο λιμάνι, δεν συμφωνούσαν με την διαδικασία και προσπαθούσαν να επιβάλουν τους δικούς τους κανόνες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση.

Μια γυναίκα μέλος ΜΚΟ, σταμάτησε το λεωφορείο και επιχείρησε να βάλει πρόσφυγες μέσα, παρότι ήταν ήδη γεμάτο, επικαλούμενη δική της λίστα. Άμεσα παρενέβησαν λιμενικοί που την απομάκρυναν.

Νωρίτερα, ακόμη μια γυναίκα κατά την διάρκεια της επιβίβασης των μεταναστών  μπήκε μπροστά στην πόρτα του λεωφορείου και κρατώντας ένα μικρόφωνο προσπαθούσε να καταγράψει εμπειρίες προσφύγων. Βλέποντας το αυτό ένας λιμενικός, της φώναξε και της ζήτησε να φύγει και εκείνη του απάντησε «είμαι εθελόντρια».

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Menu Title