Μετανάστες: Γεμάτος ο Πειραιάς πασχαλιάτικα, «εξέγερση» στη Μυτιλήνη

2 months ago
521 Views

Σοβαρά επεισόδια χθες στο hot spot της Μόριας, επιτέθηκαν στον Μουζάλα

Ενώ η κυβέρνηση διαβεβαίωνε ότι η κατάσταση με τους μετανάστες θα είχε εξομαλυνθεί μέχρι το Πάσχα, τελικά το σκηνικό στα hotspot και τους αυτοσχέδιους καταυλισμούς εξακολουθεί να θυμίζει καζάνι που βράζει!

Στον Πειραιά αν και φτάσαμε στο Πάσχα (που υποτίθεται ότι θα άδειαζε το λιμάνι!) παραμένουν 2.680 μετανάστες ενώ χθες φάνηκε ότι η κατάσταση στη Μυτιλήνη είναι εκτός ελέγχου καθώς σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια στο hotspot στη Μόρια, τα οποία μάλιστα πήραν επικίνδυνες διαστάσεις όταν η εγκατάσταση πέρασε για κάποιες ώρες στα χέρια τωνμεταναστών.

Από το πρωί στο hotspot επικρατούσε ένταση, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετές αιτήσεις ασύλου είχαν απορριφθεί. Η επίσημη επίσκεψη, όμως, του αναπληρωτή υπουργού αρμόδιου για Θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα και του Ολλανδού ομολόγου του Κλας Ντάικοφ πυροδότησε εκδηλώσεις έντονης δυσαρέσκειας. Ανήλικοι προπηλάκισαν τους υπουργούς και τους πέταξαν μπουκάλια με νερό φωνάζοντας «ελευθερία» και ζητώντας να ανοίξουν τα σύνορα.

Ο αναπληρωτής υπουργός απομακρύνθηκε εσπευσμένα από το σημείο ώστε να προστατευθεί η σωματική του ακεραιότητα.

Μετά την επίθεση προς τον κύριο Μουζάλα παρενέβησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ που σταθμεύουν στην περιοχή, καθώς τα επεισόδια μέσα στον καταυλισμό πήραν μεγάλη έκταση με τους μετανάστες να εκτοξεύουν βροχή από πέτρες και διάφορα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τον πετροπόλεμο τραυματίστηκε ένας αστυνομικός ενώ από την πλευρά των προσφύγων και μεταναστών δεν υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα στοιχεία για τραυματισμένους.

Τα επεισόδια επεκτάθηκαν σύντομα σε όλο τον χώρο του καταυλισμού, με τους μετανάστες να ανάβουν φωτιές και να βάζουν οδοφράγματα ενώ από την πλευρά τους οι αστυνομικές δυνάμεις, κάνοντας περιορισμένη χρήση χημικών, κατέβαλαν προσπάθειες να σταματήσουν τα επεισόδια και να μην ξεφύγουν πέρα από τα όρια του καταυλισμού.

Αργά το απόγευμα το Κέντρο Κράτησης της Μόριας εκκενώθηκε από ανθρώπους των ΜΚΟ και των διαφόρων οργανώσεων, ενώ μονάδα των ΜΑΤ προχώρησε σε επιχείρηση για την επιβολή της τάξης εντός του χώρου του καταυλισμού.

Αργά το βράδυ της Τρίτης, και μετά από προσπάθειες των ανδρών των ΜΑΤ τα πνεύματα ηρέμησαν, ενώ έξω από το στρατόπεδο παραμένει ισχυρή αστυνομική δύναμη για την αποφυγή επανάληψης των ίδιων φαινομένων στις επόμενες ώρες.

Φωτογραφίες από τα επεισόδια στον καταυλισμό της Μόριας

Μια μετανάστης λιποθύμα από την ένταση

Μετανάστες ανάβουν φωτιές και με ρόπαλα συγκρούονται με τα ΜΑΤ

Μετανάστες μεταφέρουν συμπατριώτη τους για τις πρώτες βοήθειες

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Menu Title