Μακελειό στην Κωνσταντινούπολη με 28 νεκρούς και πάνω από 60 τραυματίες

1 month ago
590 Views

Σε κρίσιμη κατάσταση πολλοί από τους τραυματίες των εκρήξεων  – Άγνωστη ακόμα η ταυτότητα και τα κίνητρα των δραστών

Είκοσι οχτώ άτομα σκοτώθηκαν και εξήντα τραυματίστηκαν, εκ των οποίων τα έξι βαριά, κατά τις επιθέσεις τριών βομβιστών αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με ανακοίνωση του νομάρχη Κωνσταντινούπολης Βασίπ Σαχίν.

Νωρίτερα, ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας Μπεκίρ Μποζντάγ είχε δηλώσει ότι σκοτώθηκαν δέκα άτομα και τραυματίστηκαν άλλα 20, ενώ οι αξιωματούχοι και τα τοπικά ΜΜΕ μιλούσαν για δύο βομβιστές. Το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολή, πριν από λίγο μετέδωσε την πληροφορία περί 60 τραυματιών.

Εικόνα μετά την έκρηξη στον χώρο αφίξεων εξωτερικού

Προς το παρόν επικρατεί σύγχυση σχετικά με τις συνθήκες τις επίθεσης και τον αριθμό των εκρήξεων. Αν και αρχικά γινόταν λόγος για δύο εκρήξεις, τα τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια τώρα κάνουν λόγο για τρεις εκρήξεις, μία στις αφίξεις, μία στις αναχωρήσεις των διεθνών πτήσεων και μία στο πάρκινγκ του αεροδρομίου.

Αυτόπτης μάρτυρας, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk, είπε πως δύο δράστες επιχείρησαν να περάσουν από το σημείο ελέγχου των διεθνών πτήσεων. Ακολούθησαν πυροβολισμοί και η έκρηξη. Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο σε ποια σημεία έγιναν οι εκρήξεις.

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Menu Title