Κύπρος: Η αστυνομία εντόπισε 150 κιλά κοκαΐνης

2 days ago
322 Views

Εντόπισαν 150 κιλά κοκαΐνης που προορίζονταν για την Ολλανδία. Τα ναρκωτικά ήταν φορτωμένα σε γεννήτριες. Καταζητείται επιχειρηματίας

Φορτίο 150 κιλών κοκαΐνης, το μεγαλύτερο στα κυπριακά χρονικά, εντόπισε η κυπριακή αστυνομία σε αποθήκη στη Λεμεσό και συνέλαβε τον ιδιοκτήτη της, ο οποίος θα οδηγηθεί στο δικαστήριο, ενώ ίδιος αρνείται οποιαδήποτε ενοχή στην υπόθεση.

AdTech Ad

Επίσης, καταζητείται επιχειρηματίας από τη Λευκωσία, εισαγωγέας ηλεκτρογεννητριών, στις οποίες ήταν κρυμμένη η κοκαΐνη. Το φορτίο είχε φθάσει στο λιμάνι Λεμεσού, και θα επανεξαγόταν στην Ολλανδία. Η κοκαΐνη ήταν μέσα σε συσκευασίες από ειδική μεταλλική κατασκευή εντός του κιβωτίου καυσίμων των ηλεκτρογεννητριών, ώστε να μην ανιχνεύονται από ελέγχους.

Ο Κύπριος υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Ιωνάς Νικολάου δήλωσε ότι στον εντοπισμό της κοκαΐνης βοήθησαν οι πληροφορίες που είχε η Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών (ΥΚΑΝ) και η σωστή αξιολόγηση της πορείας του φορτίου.

Μιλώντας στο ΡΙΚ, ο κ. Νικολάου ανέφερε ότι το εμπόρευμα είχε περάσει από δύο άλλα ευρωπαϊκά λιμάνια, χωρίς να γίνει αντιληπτό. Επισήμανε ότι ο τρόπος, με τον οποίο ήταν συσκευασμένη η κοκαΐνη, ήταν αδύνατο να εντοπιστεί με τη χρήση μηχανικού εξοπλισμού.

Ο διοικητής της ΥΚΑΝ Γαβριήλ Γαβριήλ, είπε ότι η πληροφορία για την κοκαΐνη δόθηκε από συναρμόδια υπηρεσία άλλης χώρας και αφού διερευνήθηκε διαπιστώθηκε ότι ήταν βάσιμη.

Η Κύπρος, πρόσθεσε, ήταν διαμετακομιστικός σταθμός και διερευνώνται όλα τα δεδομένα, ώστε να διαπιστωθεί που επρόκειτο να σταλούν τα κοντέινερ με τις γεννήτριες, οι οποίες περιείχαν τις μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών. Ο διοικητής της ΥΚΑΝ έθεσε θέμα άρσης απορρήτου τηλεφωνικής επικοινωνίας υπόπτων για υποθέσεις ναρκωτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χώρα αποστολής του φορτίου φέρεται να είναι η Χιλή. Το φορτίο είχε έλθει στην Κύπρο προκειμένου να εκτελωνιστεί και να χαρακτηρισθεί κοινοτικό. Τελικός προορισμός του φορτίου φαίνεται να ήταν η Ολλανδία, από την οποία είχε περάσει προηγουμένως.

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Menu Title