Καταιγίδα σάρωσε την Αττική – Χαλάζι στο Σύνταγμα

1 month ago
564 Views

Η Πυροσβεστική δέχθηκε 35 κλήσεις για απάντληση υδάτων και 15 για πτώση δέντρων – Έπεσε χαλάζι ακόμη και στο Σύνταγμα – Κλειστή η Πειραιώς από το ύψος του Practiker μέχρι τη Χαμοστέρνας για λόγους ασφαλείας

Σφοδρή καταιγίδα αλλά και χαλαζόπτωση έπληξαν λίγο πριν τις 8 το βράδυ της Τρίτης την Αττική και κυρίως τα βόρεια προάστια, όπου τα φαινόμενα ήταν πιο έντονα.

Τα περισσότερα προβλήματα από την καταιγίδα εντοπίζονται σε Κηφισιά, Μελίσσια και Βριλήσσια, όπου η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 35 κλήσεις για απάντληση υδάτων και πέντε για πτώση δέντρων. Ωστόσο, από τις 35 οι 15 κλήσεις στην Πυροσβεστική προήλθαν από την περιοχή της Ηλιούπολης, όπως φαίνεται και από τις παρακάτω φωτογραφίες και βίντεο, τα έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν και το κέντρο της Αθήνας, ενώ έπεσε  χαλάζι ακόμη και στο Σύνταγμα!

Επίσης, το ξαφνικό μπουρίνι στην Αττική επίσης και προκάλεσε ορισμένα κυκλοφοριακά προβλήματα.

Συγκεκριμένα, από την έντονη βροχόπτωση πλημμύρισε και η Χαμοστέρνας, με αποτέλεσμα να κλείσει για λόφους ασφαλείας η Πειραιώς από το το ύψος του Practiker έως και το σημείο όπου δημιουργήθηκε το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Πάντως, ήδη από το απόγευμα της Τρίτης η κακοκαιριά είχε δημιουργήσει προβλήματα στη Λαμία και στα Τρίκαλα, ενώ λίγες ώρες αργότερα «χτύπησε» και την Αττική.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, για σήμερα αναμένονταν έντονα καιρικά φαινόμενα σε Μαγνησία και στη Φθιώτιδα, ενώ στην Αττική υπήρχε πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων κυρίως στα βόρεια.

Εικόνα από το Σύνταγμα που «ανέβασε» στο Twitter δημοσιογράφος του Economist

Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Menu Title